Αυτά τα τραγούδια θα είναι υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού

Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών ανακοίνωσε ότι 70 τραγούδια διαγωνίζονται προς το παρόν για τις υποψηφιότητες για Όσκαρ στην κατηγορία Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού.

Φέτος τα υποψήφια τραγούδια είναι λιγότερα από τα συνολικά 93 που είχαν επιλεγεί πέρσι, ωστόσο ο αριθμός τους είναι σημαντικά αυξημένος σε σύγκριση με το 2010, όταν οι υποψηφιότητες για Όσκαρ προέκυψαν από 40 τραγούδια.

Μάλιστα αρκετά από αυτά είναι ποπ κομμάτια: το “I Don’t Wanna Live Forever” της Τέιλορ Σουίφτ με τον Ζέιν Μαλίκ από την ταινία “Fifty Shades Darker”, το “The Star” της Μαράια Κάρεϊ από την ομότιτλη ταινία, το “Home” του Νικ Τζόνας από την ταινία κινουμένων σχεδίων “Ferdinand”, σύμφωνα με το Variety.

Άλλοι γνωστοί ερμηνευτές που εμφανίζονται στον κατάλογο των συνθετών που θα διεκδικήσουν μία θέση στις υποψηφιότητες για Όσκαρ είναι η Σάρα Μπαρίλες (με ένα τραγούδι από την ταινία Battle of the Sexes), ο Έλβις Κοστέλο (“Film Stars Don’t Die in Liverpool”), η Μέρι Τζέι Μπλάιτζ (“Mudbound”), o Common (“Marshall”), ο Κρις Κορνέλ (“The Promise”), ο Ντιρκς Μπέντλεϊ (“Only the Brave”) και ο Ράιαν Τέντερ (“A Inconvenient Sequel”).