"Το θαμμένο μυστικό" του Wilkie Collins: Έρωτας και μυστήριο σε έναν πύργο του 19ου αιώνα

Από τις εκδόσεις “Gutenberg” και τη σειρά ALDINA-ΜΥΣΤΗΡΙΟ κυκλοφορεί το μυθιστόρημα του Wilkie Collins “Το θαμμένο μυστικό”. Μετάφραση: Άννα Παπασταύρου, επιμέλεια: Γιάννης Μαμάης, Ζωή Μπέλλα-Αρμάου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ποιο μυστικό κρύβεται σ΄ έναν ερειπωμένο πύργο; Πώς αυτό απειλεί ένα ερωτευμένο ζευγάρι; Τι σχέση έχει με την εξαφάνιση μιας παράξενης καμαριέρας; Έρωτας, μυστήριο και αγωνία από τον συγγραφέα του Αρμαντέιλ και της Γυναίκας με τα Άσπρα.

Δεκαπέντε χρόνια έχουν περάσει από τότε που η κυρία Τρέβερτον, ετοιμοθάνατη στον μυστηριώδη Πύργο της Πορθγκένα, εκμυστηρεύεται ένα μυστικό στην υπηρέτριά της. 
Η κόρη της Ρόζαμοντ, μετά από χρόνια, προσπαθεί να ξεσκεπάσει το παρελθόν.
Το Θαμμένο Μυστικό (1857), ένα μυστήριο αδιάπτωτης αγωνίας και διεισδυτικής απεικόνισης χαρακτήρων, ένα εξαίσιο μείγμα ρομαντισμού και γοτθικού δράματος, προαναγγέλλει τη Γυναίκα με τα άσπρα, καθώς χρησιμοποιεί τα ίδια αφηγηματολογικά στοιχεία: μεταμφίεση, απάτη, στέρηση ταυτότητας, αποκαλύψεις, σε μια δυνατή και συναρπαστική αφήγηση. Το Θαμμένο Μυστικό ξεδιπλώνει όλο το ταλέντο και τη ζωντάνια του Wilkie Collins (1824-1889), που τον αναγνώρισαν ως τον δημοφιλέστερο μυθιστοριογράφο της δεκαετίας του 1860.

Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου