Πρώτες ελληνικές συμμετοχές στο Φεστιβάλ Βερολίνου!

Ο Μιχάλης Κωνσταντάτος και ο Σύλλας Τζουμέρκας συμμετέχουν στο Berlinale Co-Production Market με τα νέα τους πρότζεκτ μεγάλου μήκους.

Συνολικά 36 νέες παραγωγές από 28 χώρες θα πάρουν μέρος στο Berlinale Co-Production Market, την Αγορά του Φεστιβάλ Βερολίνου που φιλοξενεί τις επαφές και συνεργασίες ανάμεσα σε παραγωγούς, σκηνοθέτες και άλλους επαγγελματίες του κινηματογράφου.

Ανάμεσα στις ταινίες αυτές είναι και το νέο πρότζεκτ του Μιχάλη Κωνσταντάτου («Luton», φωτογραφία), με τίτλο «All the Pretty Horses» και πρωταγωνιστές την Αλίκη και τον Πέτρο, ένα παντρεμένο ζευγάρι που μετακομίζουν από την Αθήνα σε ένα μικρό διαμέρισμα μιας μικρής παραθαλάσσιας πόλης με τον πεντάχρονο γιο τους, Παναγιώτη.

Αντιμετωπίζοντας με δυσκολία τη νέα τους πραγματικότητα και τις εντάσεις που δημιουργεί μεταξύ τους, το ζευγάρι σιγά-σιγά αρχίζει να περνά χρόνο στην πολυτελή βίλα στην οποία εργάζεται ως επιστάτης ο Πέτρος, φτάνοντας στο σημείο να προσποιηθεί σε φιλικό ζευγάρι ότι είναι οι ιδιοκτήτες της. Μέχρι που η πραγματική ιδιοκτήτρια επιστρέφει, και η σύγκρουσή τους με την πραγματικότητα είναι αναπόφευκτη.

«Η μεταμόρφωση των σχέσεων μιας οικογένειας, όταν τα μέλη της μοιάζουν να είναι απλοί ένοικοι κοινωνικά προ-κατασκευασμένων ρόλων και ταυτοτήτων, χωρίς τα οποία έχουν πρόβληαμα προσανατολισμού, είναι ένα από τα βασικά θέματα που κυριαρχούν στην ιστορία», έχει σχολιάσει ο σκηνοθέτης. «Η ταινία, για μένα, ανήκει στο είδος του θρίλερ. Ένα θρίλερ που δεν βασίζεται στην ιδέα του “whodunnit”, αλλά στο ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει τον εαυτό του και να επιβιώσει.»

Σενάριο και σκηνοθεσία είναι του Μιχάλη Κωνσταντάτου, ενώ η παραγωγή είναι της Horsefly Productions και του Γιώργου Τσούργιαννη.

Το δεύτερο ελληνικό πρότζεκτ της Αγοράς είναι το «The Miracle of the Sagrasso Sea» του Σύλλα Τζουμέρκα, που ήδη είχε ανακοινώσει τη συμμετοχή του στο Cinemart (το αντίστοιχο κομμάτι της Αγοράς δηλαδή) του Φεστιβάλ του Ρότερνταμ.

Η υπόθεση επικεντρώνεται σε μια περίεργη περίπτωση θανάτου ενός διάσημου τραγουδιστή στο Μεσολόγγι – μία γυναίκα βρίσκεται κατηγορούμενη για τον φόνο και μία δεύτερη γυναίκα τον διερευνά ως εκπρόσωπος του νόμου. Κοινό τους σημείο, η απέχθειά τους για την μέχρι τώρα ζωή τους και η εκρηκτική τους επιθυμία να την αλλάξουν.

Το σενάριο είναι του Σύλλα Τζουμέρκα και της Γιούλας Μπούνταλη, ενώ η παραγωγή από ελληνικής πλευράς είναι της Μαρίας Δρανδάκη και της Homemade Films.

Πηγή: http://www.cinemag.gr/