Πλήγμα στον τουρισμό: Στην Κροατία κι όχι στη Σκιάθο, θα γυριστεί το "Μamma Mia 2"

Η συνέχεια της ταινίας Μamma Mia δεν θα γυριστεί στην Ελλάδα. Η εταιρία παραγωγής αποφάσισε τα γυρίσματα του Μamma Mia 2 να μη γίνουν σε Σκιάθο, Σκόπελο και Πήλιο, όπως στην πρώτη ταινία, αλλά στην Κροατία.

Μία απόφαση που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού ο οποίος κι απέστειλε σχετική επιστολή στην υπουργό τουρισμού, χαρακτηρίζοντας πλήγμα στον τουρισμό της Θεσσαλίας και της χώρας γενικότερα την επιλογή άλλης χώρας για τα γυρίσματα.

Τώρα, το υπουργείο Τουρισμού, παίρνει θέση απαντώντας ότι υπήρξε σύγχυση από λάθος δημοσιεύματα για το θέμα και ότι δεν είναι αυτό αρμόδιο:

“Με αφορμή τη σύγχυση που έχουν δημιουργήσει δημοσιεύματα και δημόσιες τοποθετήσεις σχετικά με την ταινία Mamma Mia 2 και την επιλογή άλλων χωρών για την πραγματοποίηση γυρισμάτων, το γραφείο Τύπου του υπουργείου Τουρισμού διευκρινίζει τα εξής:

1. Το Υπουργείο Τουρισμού δεν είναι αρμόδιο.

2. Κατόπιν επικοινωνίας με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, στο οποίο ανήκει το Hellenic Film Commission και εποπτεύεται από το Υπουργείο Πολιτισμού επιβεβαιώθηκε ότι ουδέποτε είχε γίνει οποιαδήποτε προσέγγιση ή επικοινωνία και ουδέποτε είχε κατατεθεί στον αρμόδιο φορέα οποιοδήποτε αίτημα ή πρόταση σχετική με την εν λόγω ταινία.

Πρόκειται, όπως τονίζει, για ανυπόστατες και ανεπίσημες πληροφορίες, που αρχικά εμφανίστηκαν σε μεμονωμένη ιστοσελίδα και έχουν αναπαραχθεί χωρίς να έχουν διασταυρωθεί, συνδέοντας άστοχα και λανθασμένα κατά την αναπαραγωγή τους το Υπουργείο Τουρισμού.

Για τα γενικότερα θέματα που αφορούν το Hellenic Film Commission και τις ενέργειες που γίνονται για την προσέλκυση ξένων παραγωγών στην Ελλάδα, το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού έχει προχωρήσει κατ’ επανάληψιν σε σχετικές ανακοινώσεις και δελτία τύπου το τελευταίο διάστημα.