Θερμή υποδοχή για την ταινία "The Beguiled" της Κόπολα στις Κάννες

Για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις ημέρες, το δίδυμο Νικόλ Κίντμαν-Κόλιν Φάρελ “χτύπησε” στις Κάννες, αυτή τη φορά υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Σοφίας Κόπολα στην ταινία “The Beguiled”, ένα ριμέικ του περίφημου “Προδότη” (1971) με πρωταγωνιστή τον Κλιντ Ίστγουντ, το οποίο και καταχειροκροτήθηκε κατά την προβολή του.

Η Κίντμαν κρατά τον ρόλο της διευθύντριας ενός σχολείου θηλέων, παγιδευμένων σε μια εξοχική έπαυλη ενώ γύρω τους μαίνεται ο αμερικανικός Εμφύλιος Πόλεμος. Η άφιξη του Φάρελ, ενός τραυματισμένου στρατιώτη των Βορείων ξυπνά καταπιεσμένα πάθη.

“Στον πυρήνα βρίσκεται η μάχη εξουσίας μεταξύ του άνδρα και της γυναίκας… ελπίζω με μια ψυχαγωγική και ενδιαφέρουσα ιστορία” είπε η δημιουργός του “Χαμένοι στη Μετάφραση” στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την προβολή της ταινίας της.

Πολλά χρόνια αφότου είδε για πρώτη φορά τον “Προδότη” που σκηνοθέτησε ο Ντον Ζίγκελ, η Κόπολα αποφάσισε να σταματήσει πλέον να “αντιστέκεται” στα ριμέικ. “Πραγματικά μου είχε κολλήσει στο μυαλό. Η πρώτη ταινία είναι μια αφήγηση από την πλευρά του στρατιώτη, από τη δική του άποψη για αυτόν τον γυναικείο κόσμο και θεώρησα ότι θα ήταν ενδιαφέρον να γυρίσω πίσω, να βρω το βιβλίο (του Τόμας Κάλιναν) και να πω την ίδια ιστορία από την πλευρά των γυναικών”, συνέχισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ