Μαρία Φαραντούρη: «Πέρα από τα σύνορα» στο Ηρώδειο (22/6)

Η μεγάλη ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη παρουσιάζει στο ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ, στις 22 Ιουνίου, το πρωτότυπο έργο, που έγραψε για τη φωνή της, ο Τούρκος συνθέτης Cihan Turkoglu, σε στίχους της Αγαθής Δημητρούκα. Στο μουσικό αυτό ταξίδι, συναντώνται μουσικές παραδόσεις της Ανατολής, με μουσικά ρεύματα της Δύσης, όπως μεσαιωνική, μινιμαλιστική, κλασική και τζαζ μουσική. Σ’ αυτόν τον μοναδικό συγκερασμό ηχοχρωμάτων, συμπράττουν εκλεκτοί σολίστ διεθνούς φήμης, όπως η Anja Lechner (βιολοντσέλο), Meri Vardanyan (κανονάκι), Χρήστος Μπάρμπας (νέι), İzzet Kızıl (κρουστά) και ο συνθέτης του έργου Cihan Turkoglu (φωνή, σάζι και κοπούζ).

Στο δεύτερο μέρος, η Μαρία Φαραντούρη συναντά στη σκηνή την διάσημη Kαταλανή τραγουδίστρια Maria del Mar Bonet σε τραγούδια Ισπανικά, Καταλανικά, καθώς και σε τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και Μάνου Χατζιδάκι. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Dani Espasa (πιάνο και ακορντεόν), Jordi Gaspar (κοντραμπάσο), Tobal Rentero: (αρχιλαούτο και μπαντουρία), Antonio Sanchez (κρουστά).

Το κοντσέρτο θα ηχογραφηθεί Live στο Ηρώδειο από την παγκοσμίου φήμης Γερμανική δισκογραφική εταιρεία ECM, με την προσωπική επιμέλεια του ιδρυτή της, Manfred Eicher.

Η συναυλία είναι μια παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017.

Εισιτήρια:
Άνω Διάζωμα: 10 – 13,5 ευρώ
Ζώνη Γ: 14 – 18 ευρώ
Ζώνη Β: 21 – 27 ευρώ
Ζώνη Α: 28 – 36 ευρώ
Ζώνη VIP: 35 – 50 ευρώ

Προπώληση Εισιτηρίων:
Greekfestival.gr, 210 32 72 000,
Κεντρικά
Πανεπιστημίου 39 (εντός στοάς Πεσμαζόγλου)
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή: 9:00 – 17:00, Σάββατο: 9:00 – 15:00

Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Μακρυγιάννη
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά: 9:00 – 14:00 και 18:00 – 21:00
Επίσης στα Καταστήματα RELOAD και στα Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης