Ο Πόνγκο, "ο σπάνιος μωβ ελέφαντας" μιλά στα παιδιά για την πνευμονική υπέρταση

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών «Πνευμονική Υπέρταση Ελλάδας -H.P.H» παρουσιάζει το βιβλίο της Iωάννας Αλυσανδράτου “Πόνγκο, O Σπάνιος Μωβ Ελέφαντας”. Εικονογράφηση Eύη Δαμίρη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

%cf%80%ce%bf%ce%bd%ce%b3%ce%ba%ce%bf«…Μπορεί τον Σπάνιο Μωβ Ελέφαντα Πόνγκο να μην το συναντήσετε ούτε στη Ζούγκλα ούτε στο τσίρκο αλλά σίγουρα θα συναντήσετε κάπου στη ζωή σας έναν Σπάνιο Ασθενή που θα κάνει τη Διαφορετικότητα του προτέρημα ! Η ιστορία του είναι μια ιστορία ζωής και αγάπης που μαθαίνει μικρούς και μεγάλους να εντάσσουν τη διαφορετικότητα στη ζωή τους ως φυσιολογική. Γνωρίστε το πρώτο Σπάνιο ζωάκι που δημιούργησε η φύση και διηγηθείτε την ιστορία του παντού…»

 

Το βιβλίο βραβεύτηκε στην Αμερική “ως μοναδικό εργαλείο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα σπάνια νοσήματα και ιδιαίτερα την νόσο της πνευμονικής υπέρτασης”. Έλαβε δε αναγνώριση από 20 ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες ζήτησαν την μεταγλώττιση του βιβλίου στις εθνικές τους γλώσσες.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις και τα συγγραφικά δικαιώματα του βιβλίου θα διατεθούν υπέρ του Πανελληνίου Συλλόγου Ασθενών με το νόσημα της Πνευμονικής Υπέρτασης «Πνευμονική Υπέρταση Ελλάδας -H.P.H»,