Ο Σκοτ Μάνσον, ο Ολυμπιακός και ο... Μπέιλ με φόντο τη "φλεγόμενη" Αθήνα: Ο Φίλιπ Κερ στο Public

Απόγευμα Τετάρτης και οι επισκέπτες του Public είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με έναν διάσημο Βρετανό συγγραφέα για αστυνομική λογοτεχνία και ποδόσφαιρο. Η συνάντηση του Φίλιπ Κερ με τους αναγνώστες του είχε αναφορές – όπως ήταν αναμενόμενο – και στην επικαιρότητα: το Euro, την παρουσία των Βρετανικών εθνικών ομάδων σε αυτό, αλλά και την Αθήνα της κρίσης.

toxeritoutheou1Άλλωστε, στην φλεγόμενη (από θερμοκρασία, αλλά και από… γεγονότα) Ελλάδα τοποθετεί τη δράση του νέου του βιβλίου “Το Χέρι του Θεού” ο Φίλιπ Κερ. Η επιλογή δεν είναι τυχαία. Έχει επισκεφτεί αρκετές φορές την Ελλάδα όπως ανέφερε και ο ίδιος, με αποτέλεσμα οι ήρωές του να “κινούνται” με ευκολία στα στενά της Αθήνας και του Πειραιά σε μια ιστορία, αν μη τι άλλο επίκαιρη, αφού έχει ως θέμα την μυστηριώδη κατάρρευση που διαδραματίζεται σε ποδοσφαιρικό αγώνα και μάλιστα με τον… Ολυμπιακό.

Ο ίδιος ο τίτλος του βιβλίου προδίδει άλλωστε την ποδοσφαιρική “αδυναμία” του συγγραφέα: τον Ντιέγκο Μαραντόνα. Στους παρευρισκόμενους αποκάλυψε ακόμη μία – αναμενόμενη φυσικά: την υποστήριξή του στην ομάδα της Ουαλίας, κατά το χθεσινό προημιτελικό με την Πορτογαλία: “Ο Μπέιλ θα κερδίσει, ο Ρονάλντο θα χάσει” ανέφερε με βεβαιότητα και, αν και η πρόβλεψή του δεν δικαιώθηκε, στα βιβλία του μπορεί να δώσει ο ίδιος το τέλος που θέλει. Το ποιο είναι αυτό θα το ανακαλύψετε, κατά την ανάγνωση, μαζί με τον προπονητή Σκοτ Μάνσον…

Ο Φίλιπ Κερ υπογράφει “το Χέρι του Θεού”:

20160706_183859

20160706_191846