"Και διηγώντας τα...να τρως" στο Θέατρο «το Τρένο στο Ρουφ»

Ένας περιπλανώμενος μουσικός θίασος που μοιράζεται τη μεγάλη αγάπη του για το φαγητό και τα τραγούδια καταφθάνει την Τετάρτη 8 Ιουνίου στην Αποβάθρα της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου «το Τρένο στο Ρουφ».

Με αφορμή το βιβλίο της Μελίσσας Στοΐλη «Και διηγώντας τα… να τρως» (εκδόσεις Κίχλη, πληροφορίες για το ιβλίο δείτε εδώ) διηγείται ιστορίες νοστιμιάς και θυμάται τραγούδια, που υμνούν το φαγητό, το κρασί και το γλέντι. Ταξιδεύει σε τόπους κι εποχές. Γιώργος Μητσάκης, Γιάννης Παπαϊωάννου, Γιώργος Μουζάκης, Βασίλης Τσιτσάνης, Απόστολος Χατζηχρήστου, Πάνος Τούντας, Νίκος Γούναρης, Μιχάλης Σουγιούλ, Σπύρος Περιστέρης κά. Μέσα από διαδρομές αλλά και στάσεις σε ταβέρνες και καπηλειά, σε πανηγύρια και σε δεξιώσεις, σε οικογενειακά μεσοαστικά τραπεζώματα, κάτω από δέντρα ή δίπλα στη θάλασσα, συλλέγει ιστορίες και μουσικές για αγαπημένα φαγητά.

IMG_1529Τώρα, για 4 Τετάρτες του Ιουνίου, σταθμεύει στην Αποβάθρα του Τρένου στο Ρουφ, ανεβαίνει στο πάλκο ανάμεσα στο ρομαντικό φως των βαγονιών και τις ανθισμένες πικροδάφνες, ανοίγει τις αποσκευές του, κουρδίζει τα όργανα και πιάνει τα μικρόφωνα για να διηγηθεί και να τραγουδήσει.

Μια κεφάτη μουσικοθεατρική παράσταση με αέρα από τις δεκαετίες του ΄50 και του ΄60, που αφήνει στο στόμα μας γεύση από γκαζόζα και πάστα νουγκατίνα.

Ο «θίασος» αποτελείται από τους Βιβή Κόκκα, Πάνο Σταθακόπουλο, Μελίσσα Στοΐλη, Ηρακλή Στρούγγη, Θανάση Χαλκιά, Θοδωρή Ζέη (μπουζούκι) και Κώστα Παπακωστόπουλο (κιθάρα-τραγούδι).

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

τις Τετάρτες 8, 15, 22 & 29 Ιουνίου 2016, στις 21.30, στην Αποβάθρα

Γενική Είσοδος: 10€

Προαιρετικά κρασί 3,5€ / ποτό 5,5€ & φαγητό από 5€

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ

Τηλ. 210 5298922 κατά τις ημέρες των παραστάσεων

Σιδηροδρομικός & Προαστιακός Σταθμός Ρουφ

επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως

10’ με τα πόδια από το ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός

Free Wi-Fi / Δωρεάν Parking