Αποθεώθηκε ο Σάκης Ρουβάς- Όλα όσα έγιναν στην τελετή για την Ολυμπιακή Φλόγα

Το ταξίδι της προς το Ρίο ξεκίνησε η Ολυμπιακή Φλόγα για τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά την Αφή που πραγματοποιήθηκε στις 21 Απριλίου στην Αρχαία Ολυμπία και την ολοκλήρωση της λαμπαδηδρομίας διάρκειας επτά ημερών επί ελληνικού εδάφους.

Σε μια σεμνή, αλλά και επιβλητική τελετή στο Παναθηναϊκό Στάδιο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, η Ιερή Φλόγα παραδόθηκε από την ΕΟΕ στην οργανωτική Επιτροπή «Ρίο 2016» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα γίνουν αυτό το καλοκαίρι και για πρώτη φορά στη Βραζιλία και στη Νότια Αμερική.

image

Έτσι ολοκληρώθηκε και επίσημα το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας επί ελληνικού εδάφους που διήρκεσε επτά ημέρες και η λαμπαδηδρομία συνεχίζεται στη Βραζιλία μέχρι και τις 5 Αυγούστου, που θα εισέλθει στο στάδιο του Μαρακανά και θα γίνει η επίσημη έναρξη των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Την διοργανώτρια πόλη εκπροσώπησε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Κάρλος Νούζμαν, που παρέλαβε το Φως του Ολυμπισμού από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο. Προηγήθηκε στο Καλλιμάρμαρο τελετουργικό με την Πρωθιέρεια Κατερίνα Λέχου και τις Ιέρειες, που έχει εμπνευστεί η Χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου υπό τους ήχους της μουσικής του συνθέτη Γιάννη Ψειμάδα.

image (1)

Μόλις η Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της για τη Βραζιλία, ο Σάκης Ρουβάς, ο οποίος ηγήθηκε  εθελοντικά του προγράμματος «Ελλάδα Μπορείς», εισήλθε στο Καλλιμάρμαρο με τη συνοδεία της ορχήστρας  Mobile σε μουσική διεύθυνση του Θεόδωρου Ορφανίδη και τη Χορωδία Cantabile του δημοτικού Ωδείου  Ζωγράφου, ερμηνεύοντας το «Αν Θυμηθείς Τ’ Όνειρό Μου».

image (3)

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα συνεχίστηκε με το Quilombo, που παρουσίασε βραζιλιάνικους χορούς και την Εταιρεία Ορχηστικής Τέχνης «ΒΑΚΧΑΙ», η οποία χόρεψε ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, μεταξύ των οποίων χασάπικο με την μουσική υπόκρουση του θρυλικού Ζορμπά.

Στη συνέχεια, ο Έλληνας καλλιτέχνης ερμήνευσε «Τα Παιδιά του Πειραιά», σε μουσική και στίχους του Μάνου Χατζιδάκι και την «Άρνηση (Στο Περιγιάλι Το Κρυφό )» σε ποίηση του Γιώργου Σεφέρη και μουσική Μίκη Θεοδωράκη, ενώ η τελετή ολοκληρώθηκε με τα τραγούδια – ορόσημο «Ένα Το Χελιδόνι» και «Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ», με τους περίπου 30.000 θεατές να τον αποθεώνουν.