"Μάγεψε" η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Σε μια μαγευτική τελετή στην Αρχαία Ολυμπία άναψε σήμερα η Φλόγα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Ρίο 2016».

Στον ρόλο της Πρωθιέρειας ήταν η Κατερίνα Λέχου η οποία μεταλαμπάδευσε την Φλόγα στον πρώτο Λαμπαδηδρόμο, τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή της γυμναστικής Λευτέρη Πετρούνια. Επόμενος Λαμπαδηδρόμος ο πρώην παίκτης του βόλεϊ, Ζιοβάνι Γκάβιο, εκπροσωπώντας την Βραζιλία.

Η Ολυμπιακή Φλόγα άρχισε το ταξίδι της με προορισμό το μακρινό Ρίο ντε Τζανέιρο, την πόλη που φιλοξενεί τους 31ους Ολυμπιακούς αγώνες, 120 χρόνια από την αναβίωσή τους, στέλνοντας παράλληλα ένα ισχυρό μήνυμα ειρήνης, ένα κάλεσμα για παγκόσμια συναδέλφωση.

Το χορευτικό μέρος της Τελετής που διοργάνωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, υπογράφει η Χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου σε μουσική του Γιάννη Ψειμάδα και το εκτέλεσαν οι 29 Ιέρειες, 13 χορευτές αλλά και τέσσερις κορασίδες.

Η φλόγα θα ταξιδεύει επί επτά ημέρες στην Ελλάδα και θα φτάσει στις 27 Απριλίου στο Παναθηναϊκό στάδιο όπου σε ειδική τελετή θα παραδοθεί σε αντιπροσωπεία της διοργανώτριας χώρας. Από την Ελλάδα το παγκόσμιο μήνυμα της ειρήνης, της συναδέλφωσης, της αλληλεγγύης, εκπέμπεται στην Οικουμένη.