Έκλεψαν πίνακα από τη Δημοτική Πινακοθήκη της Λάρισας

Η κλοπή έγινε αντιληπτή χθες το απόγευμα κατά τη διάρκεια ξενάγησης σε χώρο όπου και φιλοξενούνται έργα του εικαστικού Θεόφραστου Τριανταφυλλίδη στον οποίο και ανήκει το έργο, με τον τίτλο «Γυναίκες στην Αυλή» και είναι διαστάσεων 21 επί 16 εκατοστά.

Ο πίνακας, έως και την Παρασκευή βρισκόταν στη θέση του ενώ το Σάββατο στους χώρους της Πινακοθήκης πραγματοποιήθηκε μεγάλη ανοιχτή εκδήλωση όπου και συμμετείχε πλήθος κόσμου.

Παρότι η Πινακοθήκη διαθέτει κάμερες ασφαλείας και φύλακα σε 24ωρη βάση αλλά και περιμετρικό συναγερμό, η αφαίρεση του πίνακα δεν έγινε αντιληπτή παρά μόνον χθες, στη διάρκεια της προαναφερόμενης ξενάγησης.

Όπως ήταν φυσικό προκλήθηκε αναστάτωση, ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης κατήγγειλε το γεγονός στην ΕΛ.ΑΣ και την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, η οποία ερευνά την υπόθεση εξετάζοντας και το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου το έργο «Γυναίκες στην αυλή» που εκλάπη περιλαμβανόταν σε έκθεση με τίτλο «Ο Θεόφραστος Τριανταφυλλίδης και η εποχή του» που φιλοξενείται σε χώρο της Πινακοθήκης.

Σε δήλωσή του για το θέμα της κλοπής ο δήμαρχος Λαρισαίων και πρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης Απόστολος Καλογιάννης, τόνισε: «Με λύπη και αγωνία ενημερώθηκα για την κλοπή του έργου του Θεόφραστου Τριανταφυλλίδη από τη Δημοτική μας Πινακοθήκη. Πρόκειται για απολύτως καταδικαστέα ενέργεια, που βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τα αισθήματα των Λαρισαίων για την Πινακοθήκη και τη Συλλογή του αείμνηστου Γ. Ι. Κατσίγρα. Ως Δήμαρχος Λαρισαίων και πρόεδρος της Πινακοθήκης θα πράξω ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου το συγκεκριμένο έργο να επιστρέψει στη θέση του».

protothema.gr