Πέθανε ο θρύλος της μουσικής David Bowie στα 69 του από καρκίνο

Με μια σύντομη ανακοίνωση στον επίσημο λογαριασμό του θρύλου της μουσικής στο Twitter, ενημερώθηκαν οι χιλιάδες φίλοι του ανά τον κόσμο ότι πέθανε στα 69 του ο David Bowie.

«Ο David Bowie πέθανε ειρηνικά σήμερα, με την οικογένειά του γύρω του, μετά από μια θαρραλέα μάχη 18 μηνών με τον καρκίνο. Πολλοί θρηνείτε μαζί μας την απώλεια, σας ζητούμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητα των στιγμών κατά τη διάρκεια του πένθους».

Capture

 

Ο γιος του Ντέιβιντ Μπάουι επιβεβαίωσε επίσης τον θάνατό του, γράφοντας στο Twitter:

Very sorry and sad to say it’s true. I’ll be offline for a while. Love to all.Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Ο Ντέιβιντ Μπόουι, (κατά κόσμον Ντέιβιντ Ρόμπερτ Τζόουνς), γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 1947.

Έπαιξε» με το glam rock, το art rock, τη soul, την hard rock, την dance pop, το punk και την electronica κατά την διάρκεια της 40χρονης καριέρας του.

Από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες του 20ού αιώνα, κυρίως χάρις στη δουλειά του τη δεκαετία του 1970, επηρέασε όσο λίγοι. Ο «χαμαιλέοντας της ροκ», ο «Λευκός, λεπτός δούκας» έγινε αρχικά γνωστός το 1969, όταν το τραγούδι του Space Oddity έφτασε στο Βρετανικό Τοπ-5.

Εμφανίστηκε ξανά το 1972 με το τραγούδι Starman και το alter ego, Ζίγκι Στάρνταστ. Στη συνέχεια άλλαξε ξανά το μουσικό στυλ και το 1975 έγινε διάσημος στις ΗΠΑ με το τραγούδι του Fame, που έφτασε στο νούμερο 1, από το άλμπουμ Young Americans.