Ιταλία: Χρηματοδοτική, πολιτιστική "ένεση"

Χρηματοδοτική “ένεση” 300 εκατομμυρίων ευρώ για την άμεση, σωστική παρέμβαση σε καταρρέοντα ή σε κρίσιμη κατάσταση μνημεία ενέκρινε η ιταλική κυβέρνηση.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, το χρυσό παλάτι του αυτοκράτορα Νέρωνα, τα μεσαιωνικά τείχη της Σιένα και τα θεμέλια της Βενετίας θα λάβουν την απολύτως αναγκαία χρηματοδότηση για αποκαταστάσεις, καθώς η Ιταλία ενέκρινε ένα σχέδιο χθες αξίας 300 εκατομμυρίων ευρώ για να προστατέψει την πολιτιστική της κληρονομιά.

Η φροντίδα μνημείων τέχνης και αρχιτεκτονικής χιλιάδων ετών είναι ένα συνεχές πρόβλημα στην Ιταλία, και πολλοί ιστορικοί χώροι έχουν μείνει σε κρίσιμη κατάσταση λόγω περικοπών στον κρατικό προϋπολογισμό και κακής διαχείρισης.

Τα τείχη που προστάτευαν τη Σιένα κατά τον Μεσαίωνα είναι μεταξύ των χώρων που θα αποκατασταθούν, συγκεκριμένα με 2,2 εκατομμύρια ευρώ τα επόμενα τρία χρόνια, είπε το υπουργείο Πολιτισμού.

Το επενδυτικό σχέδιο παρουσιάστηκε αμέσως αφού η κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι ενέκρινε τον προϋπολογισμό για το 2016, ο οποίος αυξάνει τις δαπάνες για τον πολιτισμό.