Κύπρος: Αποκαλύφθηκε τμήμα του τείχους της αρχαίας πόλης του Κιτίου

Εντοπίστηκαν επιβλητικά αρχιτεκτονικά κατάλοιπα

Τμήμα του τείχους της αρχαίας πόλης του Κιτίου εντοπίστηκε στη Λάρνακα κατά τις εργασίες της δεύτερης φάσης του αποχετευτικού της πόλης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Αρχαιοτήτων Κύπρου, είναι η πρώτη φορά, μετά τις ανασκαφές του πρώην διευθυντή του Τμήματος, καθηγητή Βάσου Καραγιώργη, στην περιοχή της Καθαρής, τις δεκαετίες 1960-1980 (πρόκειται για τον σημερινό αρχαιολογικό χώρο του αρχαίου Κιτίου), που εντοπίζεται ένα τόσο εκτεταμένο τμήμα του αμυντικού έργου, το οποίο περιέβαλλε την πόλη.

Στην ανακοίνωση του Τμήματος Αρχαιοτήτων σημειώνεται ότι κάτω από τη σύγχρονη πόλη της Λάρνακας βρίσκονται στρώματα της παλαιότερης ιστορίας του χώρου, ο οποίος πρωτοκατοικήθηκε στην Πρώιμη Εποχή του Χαλκού (τέλος της 3ης χιλιετίας π.Χ.).

Έκτοτε και μέχρι σήμερα, για τέσσερις δηλαδή χιλιετίες, o χώρος της πόλης της Λάρνακας -από το σημερινό οικισμό των Αγίων Αναργύρων στα βόρεια μέχρι την Αλυκή στα νότια και από τα δυτικότερα όρια της πόλης μέχρι τη θάλασσα- κατοικήθηκε σχεδόν αδιάκοπα. Σε αυτό το χώρο άνθρωποι έζησαν, άφησαν απτά και ορατά ίχνη της παρουσίας τους και τελικά τάφηκαν.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Διαβάστε τη συνέχεια:

http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=655287