Να ολοκληρώσουν τη συναυλία τους στο Bataclan επιθυμούν οι Eagles of Death Metal

Το παρισινό Bataclan είχε γίνει το σκηνικό της πλέον αιματηρής από τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου, με την ομηρία που ξεκίνησε σε συναυλία των Eagles of Death Metal να καταλήγει στο θάνατο 89 ατόμων -νεαρών, στην πλειονότητά τους. Στην πρώτη τους εκτενή συνέντευξη, τα μέλη του συγκροτήματος λένε πως όχι μόνο «δεν βλέπουν την ώρα να γυρίσουν στο Παρίσι», αλλά θέλουν να είναι οι πρώτοι που θα ξαναπαίξουν στο Bataclan όταν ανοίξει ξανά.

Τα πέντε μέλη του συγκροτήματος και ο ηχολήπτης τους έδωσαν συνέντευξη στο αμερικανικό Vice, αποσπάσματα της οποίας είχαν προδημοσιευτεί προ ημέρων. Η συνέντευξη μεταδόθηκε εξ ολοκλήρου και τα 26 λεπτά της αποτελούν ένα ιδιότυπο ντοκουμέντο για τις επιθέσεις. «Ανυπομονώ να γυρίσω στο Παρίσι, ανυπομονώ να ξαναπαίξω» λέει ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Τζέσε Χιους: «Θέλω να είμαστε το πρώτο συγκρότημα που θα ξαναπαίξει όταν ανοίξει το Bataclan, επειδή ήμουν εκεί όταν σίγησαν τα πάντα».

Η συνέντευξη είναι, όπως είναι φυσικό, αρκετά συναισθηματική. Τα μέλη του συγκροτήματος δεν μπορούν σε κάποιες στιγμές να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους, ή να κρατήσουν τη φωνή τους σταθερή όταν περιγράφουν τι συνέβη.σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το in.gr. Ο ντράμερ εξηγεί πώς κατάλαβε από τους πρώτους κρότους ότι «κάτι δεν πήγαινε καλά», ο τραγουδιστής πώς διέφυγε στα καμαρίνια και βρήκε μπροστά του έναν ένοπλο που αστόχησε, ο μπασίστας που έψαξε καταφύγιο σε άλλο χώρο μαζί με θεατές και πώς οι πυροβολισμοί δεν σταματούσαν. «Οι φίλοι μας πήγαν εκεί για να ακούσουν ροκ και πέθαναν, θέλω να γυρίσω και να ζήσω» λέει χαρακτηριστικά ο τραγουδιστής.

Η συνέντευξη, όπως την μετέδωσε το αμερικανικό Vice: