Ξεκινά σήμερα το 3ο μικρό Παρίσι των Αθηνών

Μουσική, εικαστικές και φωτογραφικές εκθέσεις, δράσεις και ζωγραφική δρόμου, θέατρο, θέατρο του καφενέ, διαλέξεις και “rendez vous sociaux”, εκπαιδευτικά προγράμματα και σκάκι φιλοξενεί το 3ο μικρό Παρίσι των Αθηνών, το πολυ-φεστιβάλ που συνδιοργανώνουν το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο και ο ΟΠΑΝΔΑ (Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων).

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από 8 έως 18 Οκτωβρίου στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, κάτω από την πλατεία Ομονοίας, γύρω από την πλατεία Βάθη και την πλατεία Καραϊσκάκη, μέχρι τον σταθμό Λαρίσης, όπου οι περισσότεροι δρόμοι έχουν γαλλικά ονόματα και όπου εδώ και χρόνια, συναντώνται ο αθηναϊκός αστικός πολιτισμός, η ελληνική λαϊκή παράδοση, οι κουλτούρες των μεταναστών, ταξιδιωτών και επισκεπτών.

o-PETIT-PARIS-D-ATHNES-570

Σύμφωνα με την huffingtonpost.gr πρόκειται για μια πρωτοβουλία που γεννήθηκε για να μπολιάσει με πολιτισμό και τέχνη μια από τις πιο αδικημένες περιοχές της Αθήνας και τελικά ανδρώθηκε πολύ γρήγορα σε ένα καταξιωμένο διεθνές πολυ-φεστιβάλ.

Για 10 ημέρες θα παρελάσουν πάνω από 500 καλλιτέχνες, δημιουργοί και άνθρωποι του πνεύματος από Ελλάδα και εξωτερικό, σε περισσότερα από 40 επιλεγμένα σημεία (δρόμοι, πλατείες, θέατρα, ωδεία, σχολεία, γκαλερί, μουσικά και θεατρικά καφενεία, πάρκα και άλλοι εναλλακτικοί χώροι).

To μικρό Παρίσι των Αθηνών 2013 ήταν αφιερωμένο στον Albert Camus για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του, ενώ το μικρό Παρίσι των Αθηνών 2014 ήταν αφιερωμένο στην Βelle Époque και την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το μικρό Παρίσι των Αθηνών 2015, με θέμα «Bistrot et Café Culture», αναζητά την καλλιτεχνική δημιουργία κι έκφραση αλλά και τη φιλοσοφική σκέψη που κατά καιρούς συναντάται ή ακόμα γεννιέται στους ζεστούς και αγαπημένους χώρους κοινωνικής εστίασης σε όλο τον κόσμο.