Την ανακαινισμένη οικία του Ελ.Βενιζέλου στα Χανιά θα εγκαινιάσει ο Πρ.Παυλόπουλος

Την ανακαινισμένη οικία του Ελευθέριου Βενιζέλου, στα Χανιά, η οποία έχει μετατραπεί και λειτουργεί ως μουσείο, θα εγκαινιάσει την Κυριακή, 1 Νοεμβρίου, στις 12:00, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο γενικός διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος», Νίκος Παπαδάκης, ο κ. Παυλόπουλος αποδέχτηκε τη σχετική πρόσκληση και θα κόψει την κορδέλα των εγκαινίων. Την εκδήλωση τελετής των εγκαινίων, στην οποία θα δοθεί πανηγυρικός χαρακτήρας, συνδιοργανώνουν το Ίδρυμα «Ελευθέριος Βενιζέλος» και το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Ο κ. Παπαδάκης κάλεσε τους πολίτες να είναι παρόντες στην τελετή των εγκαινίων, για την οποία περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το zougla. Το έργο αποκατάστασης της οικίας του Ελευθέριου Βενιζέλου και της μετατροπής του σε μουσείο ξεκίνησε το 2012 και ολοκληρώθηκε το 2015. Ήδη, το μουσείο έχει δεχτεί μεγάλο αριθμό επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ κατατάσσεται στην κατηγορία των αυθεντικών ιστορικών σπιτιών.