«Εκ Φύσεως, η πόλη μας»

Υπάρχει φύση μέσα στην πόλη; Και αν ναι, ποια είναι αυτή; Πώς επιβιώνει και πώς μοιράζεται με τον άνθρωπο τον ίδιο χώρο;

της Χριστίνας Φιλίππα

«Υπάρχει και μάλιστα καθώς μία πόλη δεν ένας ενιαίος χώρος, σε κάποιες περιοχές μπορεί να είναι και πλούσια και συναρπαστική» μας βεβαιώνει ο Μαρτίνος Γκαίτλιχ (βιολόγος-περιβαλλοντολόγος) συγγραφέας του βιβλίου «Εκ Φύσεως, η πόλη μας-Ανακαλύπτοντας τη φύση στο Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού».

Είκοσι τρεις «φωτογράφοι φύσης» ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του και προσέφεραν φωτογραφίες απ τη χλωρίδα και πανίδα που συναντάμε στο δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού. «Μόνο στο ρέμα της Φιλοθέης έχουν διαπιστωθεί, εκτός των άλλων, 33 είδη πουλιών. Ο σύγχρονος κάτοικος της πόλης όμως γνωρίζει, χάρη στην τηλεόραση, περισσότερα πράγματα για τις ζέβρες και τις αντιλόπες που ζουν στην Αφρική παρά για τη φύση που υπάρχει δίπλα του, στην πόλη του ή ακόμα και στον κήπο του» επισημαίνει ο συγγραφέας.

Είναι το πρώτο βιβλίο στην Ελλάδα στο οποίο καταγράφεται και απεικονίζεται ο φυσικός κόσμος μέσα σε αστικό ιστό. Το βιβλίο εκδίδει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Φιλοθέης – Ψυχικού και παρουσιάστηκε την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014 στο κτήριο των Γενικών Αρχείων του Κράτους μαζί με τα εγκαίνια της ομώνυμης έκθεσης φωτογραφίας των 23 φωτογράφων φύσης που πρόσφεραν τα πρωτότυπα έργα τους για τη συγκεκριμένη έκδοση.

Πηγή: tvxs.gr

Διαβάστε τη συνέχεια:

http://tvxs.gr/news/biblio/ek-fyseos-i-poli-mas