Αμφίπολη: Βρέθηκαν κομμάτια του περιβόλου του τάφου στη λίμνη Κερκίνη -Τα είχε πετάξει εκεί η ΟΥΛΕΝ όταν έφτιαχνε το φράγμα

Αφού βρέθηκε ο νεκρός στην Αμφίπολη και επιβεβαιώθηκε ότι όντως πρόκειται για τάφο, το ενδιαφέρον της ανασκαφικής ομάδας στρέφεται τώρα και στην εξέταση του συνόλου του μνημείου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, μελετώνται συστηματικά τα διάσπαρτα αρχιτεκτονικά μέλη, τα οποία έχουν ταυτιστεί και αποδοθεί στον περίβολο.

Πρόκειται για περίπου 500 μαρμάρινα μέλη που βρίσκονται στη γύρω περιοχή, εκεί όπου σήμερα είναι τοποθετημένο το λιοντάρι, ενώ καθώς αποσύρθηκαν, πριν από λίγες ημέρες, τα νερά της λίμνης Κερκίνης, αποκαλύφθηκαν περισσότερα από εκατό μέλη του περιβόλου, όπως γείσα, ορθοστάτες και στέψεις.

Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΥΠΠΟ, είχαν μεταφερθεί το 1936 από την ΟΥΛΕΝ, η οποία είχε αναλάβει την κατασκευή του φράγματος της Κερκίνης.

amfipolii

l_15344

Πηγή: Αμφίπολη: Βρέθηκαν κομμάτια του περιβόλου του τάφου στη λίμνη Κερκίνη -Τα είχε πετάξει εκεί η ΟΥΛΕΝ όταν έφτιαχνε το φράγμα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/178078/amfipoli-vrethikan-kommatia-toy-perivoloy-toy-tafoy-sti-limni-kerkini-ta-eihe-petaxei#ixzz3IswAilqg