Ντόροθι Κινγκ: Ο Μέγας Αλέξανδρος ή ο Ηφαιστίωνας είναι ο ένοικος του τάφου στην Αμφίπολη [εικόνες]

Όπως έχει κάνει και τις προηγούμενες φορές, η διάσημη αρχαιολόγος Ντόροθι Κινγκ, με το που έγιναν οι ανακοινώσεις για την εύρεση του νεκρού στον τύμβο Καστά, έκανε δημόσια τοποθέτηση για το ποιος μπορεί να είναι.

Με δύο απανωτές δημοσιεύσεις της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter, η κ. Κινγκ εκφράζει τον θαυμασμό της για τη συγκλονιστική ανακάλυψη, ενώ διερωτάται αν ο σκελετός ανήκει στην ίδια χρονική περίοδο με την κατασκευή του τάφου.

KING
Ιδιαίτερη σημασία έχουν αυτά που αναφέρει για την αποτέφρωση, αλλά και για τον ένοικο του τάφου, που είναι άλλωστε και το μέγα μυστήριο. Αναφέρει, λοιπόν, πως η αποτέφρωση ήταν ο κανόνας για την αρχαία Μακεδονία, φέρνει το παράδειγμα της Βεργίνας, αλλά ταυτόχρονα επισημαίνει ότι «ιστορικές πηγές αναφέρουν ότι μόνο δύο πτώματα ταριχεύθηκαν προκειμένου να επιστρέψουν στην πατρίδα (σ.σ.: Μακεδονία): ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Ηφαιστίωνας».

Διαβάστε περισσότερα: http://www.iefimerida.gr/news/178080/ntorothi-kingk-o-megas-alexandros-i-o-ifaistionas-einai-o-enoikos-toy-tafoy-stin