#vivlio_tainias Το Μπλε Δωμάτιο: Το βιβλίο πίσω από την ταινία

Στο βιβλίο του Ζωρζ Σιμενόν “Το μπλε δωμάτιο” (εκδόσεις “Άγρα”) βασίζεται η ομώνυμη ταινία του σκηνοθέτη και ηθοποιού Ματιέ Αμαλρίκ, που βγαίνει αύριο στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ο Αμαλρίκ σκηνοθετεί«ένα εντυπωσιακό και ιμπρεσιονιστικό ρομαντικό θρίλερ», μετά το βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Καννών για το «Τουρνέ στο Παρίσι» και τη συγκλονιστική του παρουσία στην «Αφροδίτη με τη Γούνα» του Ρόμαν Πολάνσκι.

Αύριο, 16 Ιουλίου, την πρώτη προβολή της ταινίας στον κινηματογράφο “Ριβιέρα” θα συνοδεύσει ειδική εκδήλωση, με τη συνεργασία των εκδόσεων “Άγρα”. Την ταινία θα προλογίσει ο κριτικός της εφημερίδας “Το Βήμα”, Γιάννης Ζουμπουλάκης, ενώ για το βιβλίο και τον Ζωρζ Σιμενόν θα μιλήσει ο εκδότης της “Άγρας”, Σταύρος Πετσόπουλος.

Λίγα λόγια για την υπόθεση:

Ο Ζουλιέν και η Εσθέρ συναντιούνται κάθε Πέμπτη στο δωμάτιο ενός επαρχιακού ξενοδοχείου. Είναι και οι δύο παντρεμένοι και στο δωμάτιο αυτό κάνουν έρωτα και μοιράζονται το πάθος τους, μακριά από τα αδιάκριτα μάτια των κατοίκων της μικρής γαλλικής πόλης. «Θα περνούσες τη ζωή σου μαζί μου αν ξαφνικά ήμασταν ελεύθεροι;» τον ρωτά κάποια στιγμή εκείνη. Κι αυτός, χωρίς να το πολυσκεφτεί, της απαντά «Φυσικά». Όταν ξαφνικά ο Ζουλιέν βρίσκεται να ανακρίνεται από την αστυνομία για ένα έγκλημα, τα αθώα αυτά λόγια αποκτούν άλλη διάσταση, καθώς βρίσκεται εγκλωβισμένος σε έναν ιστό από ψέματα που ο ίδιος κατασκεύασε. Για ποιο λόγο κατηγορείται όμως;

mpledwmatio