200 υποτροφίες από το Ίδρυμα Ωνάση

Στις 200 ανήλθαν, φέτος, οι υποτροφίες που χορηγήθηκαν σε Έλληνες για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές σε Ελλάδα και εξωτερικό, από το Ίδρυμα Ωνάση.

«Αντίθετα με το ρεύμα της εποχής και λόγω των δύσκολων καιρών σημειώθηκε απόκλιση προς τα πάνω», δήλωσε η κυρία Έφη Τσιότσιου, διευθύντρια του Ιδρύματος Ωνάση.

Δίνοντας έμφαση στο εξωστρεφές προφίλ του Συνδέσμου των Υποτρόφων, κατέστησε σαφή τη σημασία που έχει η διάδοση της ελληνικής κουλτούρας στο εξωτερικό. Παράλληλα, αναφέρθηκε στη σημαντική παρουσία καλλιτεχνών μέσα στο Συνέδριο και στην αξιοποίηση των υποτρόφων μέσα από τη συμμετοχή τους σε διαλέξεις και εκδηλώσεις.
Εκτός από το πρόγραμμα υποτροφιών για Έλληνες, λειτουργεί και πρόγραμμα για αλλοδαπούς. Τα προγράμματα αυτά προκηρύσσονται κάθε χρόνο.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση, Θοδωρής Αναγνωστόπουλος, με τη σειρά του, έδωσε έμφαση στην καινοτομία, στη δημιουργικότητα, στην αξιοκρατία και στη συνεργασία, που καλλιεργούνται μέσα από το πρόγραμμα.
Έχοντας ο ίδιος την εμπειρία του υποτρόφου, έκανε λόγο για μια στιγμή «που δεν ξεχνάς», ενώ προτάσσοντας το στόχο του Συνδέσμου δήλωσε: «Στόχος είναι να φέρουμε την ελληνική κοινωνία κοντά στους νέους».

Διαβάστε τη συνέχεια στο:

http://news.in.gr/culture/article/?aid=1231355876

Προτεινόμενα για εσάς