“Κατέβασαν” τον Γκαίτε γιατί σκανδαλίστηκαν

“Χυδαίες” μία σειρά από φράσεις βρήκαν τούρκοι αξιωματούχοι του Υπ. πολιτισμού στο έργο “Ο Ήλιος είναι μεγάλος όταν δύει” με αποτέλεσμα να αναβάλλουν την πρεμιέρα θεατρικού έργου βασισμένου στη ζωή του Γερμανού ποιητή και θεατρικού συγγραφέα Γιόχαν Βόλφγκανγκ φον Γκαίτε.

Το θεατρικό «Ο Ήλιος είναι μεγάλος όταν δύει» αναφέρεται στο γάμο του Γκαίτε με μία εργαζόμενη γυναίκα κατώτερης τάξης και «ανεβαίνει» στο Κρατικό Θέατρο της Κωνσταντινούπολης, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Καζίμ Ακσάρ.

Αξιωματούχοι του τουρκικού υπουργείου που εξετάζουν ολόκληρο το σενάριο του θεατρικού «Ο Ήλιος είναι μεγάλος όταν δύει» θεώρησαν χυδαίες μία σειρά από φράσεις.

Αυτές οι ατάκτες που κρίθηκαν ακατάλληλες για τα αυτιά του ακροατηρίου περιλαμβάνουν κάποιες από τις πιο παθιασμένες φράσεις του έργου, όπως «Θέλω να κοιμηθώ μαζί σου» και «θα βογγάω σαν κουνέλι».

Προφανώς, η πρόθεση για σεξουαλική πράξη και η προτροπή στην απόλαυσή του ήταν υπερβολικό για το Υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο ζήτησε από το Κρατικό Θέατρο της Κωνσταντινούπολης να αφαιρέσει όλα τα αποσπάσματα που περιέχουν τέτοιες φράσεις.

Πηγή: Hurriyet

Διαβάστε τη συνέχεια στο:

http://www.7imeres.gr/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%AF%CF%84%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CF%83%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CF%83/