Η μουσική εμπνέει τη λογοτεχνία

Τρεις συγγραφείς, κλήθηκαν να γράψουν διηγήματα με έμπνευση τη μουσική. Μία ακόμη πρωτότυπη πρωτοβουλία της Στέγης Γραμμάτων, στο πλαίσιο του Ελληνικού Σχεδίου και του Κύκλου “Άγνωστος Ελληνισμός”.

Οι Γιώργος Κοροπούλης, Μιχάλης Γκανάς και Δημήτρης Καλοκύρης ανέλαβαν να διαβάσουν οι ίδιοι τα πρωτότυπα έργα τους στη Μικρή Σκηνή, στις 5 Φεβρουαρίου, 4 Μαρτίου και 22 Μαΐου αντίστοιχα.

Στην εποχή που το οπτικό ερέθισμα είναι κυρίαρχο, επηρεάζοντας την ύπαρξη των τεχνών και διαμορφώνοντας τη μορφή τους ή τον τρόπο παρουσίασής τους, επιλέξαμε να αναθέσουμε σε τρεις Έλληνες δημιουργούς τη συγγραφή διηγημάτων με αφορμή τη μουσική: τη μουσική σαν ιδέα, τη μουσική σαν ηχητικό περιβάλλον, τη μουσική σαν μελωδία, τη μουσική σαν έργο, σύνθεση, τραγούδι, τη μουσική στη λεκτική της διατύπωση και τις αναγωγές της.

Ο χώρος της μουσικής θα αποτελέσει μόνο την πηγή έμπνευσης. Ο τρόπος και οι αναφορές, οι συνειρμοί, η μορφή, τα έργα, αφήνονται στην απόλυτη ελευθερία των δημιουργών που προσκαλέσαμε.

Επιπλέον σκέψη μας είναι η σύνδεση με το λόγο και το ίδιο το έργο. Σε συνθήκες ιδιαίτερης εγγύτητας, το κοινό έρχεται σε επαφή με τα νέα έργα.

Την Παρασκευή 22 Μαΐου ο Δημήτρης Καλοκύρης.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Δημήτρης Παπαδημητρίου, Ραλλού Βογιατζή
Ιδέα: Ραλλού Βογιατζή
Οργάνωση-εκτέλεση παραγωγής: ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
Διάρκεια: Περίπου 1 ώρα
Η είσοδος είναι δωρεάν και τηρείται σειρά προτεραιότητας.
Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινά 1 ώρα πριν από κάθε εκδήλωση.

www.sgt.gr