Διεθνής τιμητική διάκριση για το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Τιμώμενο μουσείο για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων χαρακτήρισε το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου (ΒΜΦ), παρ’ ότι διανύει μόλις τον τρίτο χρόνο λειτουργίας του.

Το μουσείο υποδέχεται την τιμητική αυτή διάκρισή με πλήθος εκδηλώσεων, οι οποίες ξεκινούν τη Δευτέρα 18 Μαΐου, ημέρα εορτασμού του διεθνούς θεσμού και συνεχίζονται ως τις 24 του μήνα. Όλο αυτό το διάστημα θα είναι ανοιχτό για το κοινό από τις 10:00 ως τις 20:00, με ελεύθερη είσοδο.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι με την επιλογή μας ως τιμώμενο μουσείο για δύο λόγους: Επειδή είμαστε ακόμα πολύ νέοι στον χώρο και η αναγνωρισιμότητα αυτή ήρθε αρκετά νωρίς. Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με το φετινό θέμα της Διεθνούς Ημέρας, που είναι “Μουσεία για μια βιώσιμη κοινωνία”. Το γεγονός ότι μας συνέδεσαν με τον όρο βιωσιμότητα είναι πολύ σημαντικό για εμάς, γιατί θεωρώ ότι είμαστε ένα μοντέρνο μουσείο, που αναζητούμε πάντα τρόπους για να επιβιώσουμε, και δεν εννοώ μόνο οικονομικά. Σκοπός μας είναι να ζούμε σύγχρονα, να προσπαθούμε να καταλαβαίνουμε ποιες είναι οι απαιτήσεις του κοινού και να ανταποκρινόμαστε σ’ αυτές. Να υπάρχει γενικά μια έντονη δραστηριότητα ώστε να προβάλλουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τον χαρακτήρα μας» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια του ΒΜΦ, Μαρία Φλώρου.

Σημειώνεται ότι κατά τα δύο πρώτα χρόνια λειτουργίας του περισσότερα από 40.000 άτομα επισκέφτηκαν το πρώτο βιομηχανικό μουσείο της Αθήνας.

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου
«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων
Τηλέφωνα: 210 3475535, 210 3475518, 2103461589, fax. 210 3413228
Email: gasmuseum@athens-technopolis.gr