Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης και υποστύλωσης στην Αμφίπολη

Οι εργασίες συντήρησης και υποστύλωσης των αρχαιολογικών ευρημάτων στον λόφο Καστά της αρχαίας Αμφίπολης, έχουν ξεκινήσει εδώ και μια εβδομάδα, από την ομάδα της αρχαιολόγου Κατερίνας Περιστέρη.

Σήμερα Τρίτη, από νωρίς το πρωί, τα μέλη της αρχαιολογικής ομάδας βρίσκονται μέσα στο μνημείο και εργάζονται πυρετωδώς -ακόμη και με απούσα την επικεφαλής Κατερίνα Περιστέρη, η οποία βρίσκεται στο εξωτερικό- προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες και επεμβάσεις για να διαφυλαχθεί ο θησαυρός της Αρχαίας Αμφίπολης, που κέντρισε το παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Την ίδια ώρα, στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αμφίπολης, η επισκεψιμότητα έχει αυξηθεί κατά 100% σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, σύμφωνα με τον υπεύθυνο εισιτηρίων του Μουσείου Γιώργο Γκάλιο. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών έχει αναλάβει από τη μεριά της, πρωτοβουλίες για την ανάδειξη της περιοχής σε όλη την Ευρώπη. Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος Αμφίπολης Κώστας Μελίτος ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην απόφαση της απαλλοτρίωσης των κτημάτων που βρίσκονται περιμετρικά του λόφου Καστά.

Την ίδια ώρα, αμείωτο παραμένει το ενδιαφέρον επενδυτών για την περιοχή και, όπως εξηγεί ο πρόεδρος της Μεσολακιάς, επιχειρηματίες έχουν ήδη κλείσει συμφωνίες προκειμένου να κατασκευάσουν ξενοδοχειακές μονάδες στην κοντινή παραθαλάσσια περιοχή της Τούζλας, του δήμου Οφρυνίου Καβάλας.