Η έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Βαρύς Καιρός» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Βαρύς Καιρός» θα φιλοξενηθεί στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από τη Δευτέρα 18 έως την Τετάρτη 27 Μαΐου 2015. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν Δευτέρα 18 Μαΐου 2015, στις 19:30.

“Η σχέση μου με την ζωγραφική προέκυψε από μια προσωπική περιέργεια απέναντι στη θέα του κόσμου. Από μικρό παιδί έβλεπα ζωγραφική. Παρακολουθούσα πίνακες και έλεγα μέσα μου “Γιατί η θάλασσα πρέπει να είναι πάντα γαλάζια…; Το φεγγάρι στρογγυλό και κίτρινο…; Τα τοπία ανθισμένα και με πολλά χρώματα…;”

Πάνω εκεί γεννήθηκε η ανάγκη μου να ζωγραφίσω. Ήθελα να ανατρέψω τα χρώματα, τα σχήματα, τα συναισθήματα. Δούλεψα πάρα πολύ με αυτή την ανάγκη μου.

Γιατί π.χ. μια θάλασσα γκρίζα να μην μας αφορά; Κάπως έτσι μπήκα στο χώρο της ζωγραφικής, προσπαθώντας να ερμηνεύσω και κάποια άλλα πράγματα…

Για μένα ένας σκοτεινός ουρανός είναι πιο ανθεκτική εικόνα. Και προς θεού αυτό δεν έχει να κάνει με πεσιμισμό και απαισιοδοξία. Θεωρώ ότι ένας άνθρωπος που συντονίζεται στην καθημερινότητα του με τέτοιες εικόνες, είναι πιο τρυφερός και ανθρώπινος.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΟΥΝΑΣ”

Πληροφορίες: 

Τοποθεσία: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα

Ημερομηνία: Εγκαίνια: Δευτέρα 18 Μαΐου 2015, στις 19:30

Δευτέρα 18 έως Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Ώρες λειτουργίας: Δευ-Κυρ 18:00 -22:00

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες: www.mcf.gr