Μια Στέγη για την Σχεδία

Η «σχεδία» είναι το μοναδικό ελληνικό περιοδικό δρόμου και μέλος του Διεθνούς Δικτύου Περιοδικών Δρόμου (International Network of Street Papers – INSP). Η «σχεδία», όπως συμβαίνει με όλα τα περιοδικά δρόμου του κόσμου, δεν πωλείται στα συνήθη σημεία διάθεσης Τύπου, όπως περίπτερα, αλλά αποκλειστικά και μόνο στους δρόμους της πόλης από διαπιστευμένους πωλητές. Οι πωλητές προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικά πληθυσμιακές ομάδες: Άστεγοι, άνεργοι και γενικώς άνθρωποι που αποδεδειγμένα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Από την τιμή πώλησης του περιοδικού (3,00 ευρώ), το 50% (δηλαδή το 1,50 ευρώ) πηγαίνει απευθείας στον ίδιο τον πωλητή. Αποτελεί μια ξεχωριστή ευκαιρία να εξασφαλίσουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα, αλλά και μέσο απεγκλωβισμού από την κοινωνική απομόνωση και τον αποκλεισμό. Αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο να ξαναχτίσουν τις ζωές τους.

Μια έκθεση φωτογραφίας στην Στέγη πραγματοποιείται για να ενισχύσει το περιοδικό Σχεδία.

Ογδόντα συνολικά εικόνες της Αθήνας που ανακάλυψαν και αιχμαλώτισαν με το φωτογραφικό τους φακό οκτώ πωλητές του περιοδικού δρόμου Σχεδία, παρουσιάζονται σε έκθεση στη Στέγη. Τα φωτογραφικά έργα διατίθενται προς πώληση και τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την ενίσχυση των ίδιων των δημιουργών.

Φωτογράφοι: Λευτέρης Ελευθεράκης, Μπέσσυ Ζαχάρη, Γιάννης Κώτσος,Χρήστος Μπακογιάννης, Αλέξανδρος Νάνος, Ματίνα Πασχάλη, Ιουλία Συμεωνίδου, Γιάννης Φωκάς

Επιμέλεια: Νίκος Πηλός (φωτοειδησεογράφος)

Διοργάνωση:
Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών
Περιοδικό δρόμου «σχεδία»

Υποστηρικτής:
Ίδρυμα Ωνάση

Τιμοκατάλογος έργων:
Εκτύπωση metal print (glossy): 230 € το μονό (80×60εκ) | 280 € το δίπτυχο (140×53εκ)
Εκτύπωση lambda (φωτογραφικό χαρτί ματ): 40 € το μονό (80×60εκ) |  60 € το δίπτυχο (140×53εκ)
Καρτ ποστάλ (ματ): 3 € (28×13εκ)