Κρ. Λαγκάρντ: Δεν είναι βιώσιμο το συνταξιοδοτικό σύστημα της Ελλάδας

Παρέμβαση στο συνταξιοδοτικό σύστημα της Ελλάδας ζήτησε με δηλώσεις της σε εκπομπή του PBS η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «το συνταξιοδοτικό σύστημα στην Ελλάδα δεν είναι βιώσιμο, επιβαρύνει την ελληνική οικονομία και πρέπει άμεσα να αναμορφωθεί».

Παράλληλα η Γαλλίδα επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εξέφρασε την ανησυχία της σχετικά με το αν θα υλοποιηθούν τα όσα συμφώνησε με τον Υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στην έκτακτη συνάντηση που είχαν στην Ουάσινγκτον την προηγούμενη Κυριακή, ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών.

«Ανησυχώ πολύ αν η υπόλοιπη συζήτηση που είχαμε θα εφαρμοστεί» σημείωσε με νόημα η κυρία Λαγκάρντ. Η επικεφαλής του ΔΝΤ ανέφερε ότι τα πιο δύσκολα δημοσιονομικά μέτρα για την ελληνική οικονομία έχουν ληφθεί και εξέφρασε την ελπίδα ότι και το 2015 θα υπάρξει πρωτογενές πλέονασμα.

«Αυτό που έχει βασική ανάγκη η Ελλάδα, αυτό που δεν έχει εφαρμοστεί είναι δομικές και σε βάθος μεταρρυθμίσεις για να ελευθερωθεί η δυναμικής της οικονομίας και να υπάρξει πρόσβαση σε θέσεις εργασίας» υπογράμμισε.

Στο σημείο αυτό επικαλέστηκε το παράδειγμα του βρεφικού γάλακτος για το οποίο όπως είπε πωλείται μόνο σε φαρμακεία. «Πουλήθηκε για λίγο σε σούπερ μάρκετ, οι τιμές έπεσαν και στη συνέχεια επέστρεψε στα φαρμακεία» επεσήμανε η κ. Λαγκάρντ.

Προτεινόμενα για εσάς