"Πρώτη φορά μια κυβέρνηση συνδιαλέγεται χωρίς αιδώ με τρομοκράτες" σημειώνει ο Κ.Μπακογιάννης

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τις επαφές στελεχών του με καταδικασμένους τρομοκράτες εξαπέλυσε το πρωί της Μ. Δευτέρας, μέσω της συχνότητας του ΒΗΜΑ FM 99,5 ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, γιος του αείμνηστου Παύλου Μπακογιάννη που είχε δολοφονηθεί από τη 17Ν.

Ο κ. Μπακογιάννης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5, και στον απόηχο του διαλόγου που είχε με τη Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βάσω Λέβα που είχε επισκεφτεί τον Δημήτρη Κουφοντίνα της 17Ν στη φυλακή, τόνισε με νόημα ότι «αυτή τη στιγμή έχουμε για πρώτη φορά στα χρονικά μια κυβέρνηση, η οποία διαπραγματεύεται και συνδιαλέγεται ανοιχτά, χωρίς ντροπή, χωρίς αιδώ με τους τρομοκράτες. Είναι δηλαδή σαφές ότι υπάρχει μία επικοινωνία ανάμεσα στα δύο μέρη, το οποίο νομίζω είναι πρωτοφανές ευρωπαϊκά».

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, ο οποίος με άρθρο του στα “ΝΕΑ” την περασμένη Παρασκευή είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την ανομική δράση (sic) στη χώρα, o Κώστας Μπακογιάννης συμφώνησε με τον Υπουργό, αλλά καυτηρίασε τη στάση του Υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου.

«Νομίζω ότι ο κ. Πανούσης αντιλαμβάνεται απολύτως το πρόβλημα. Αλλά δυστυχώς εδώ δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με τον κ. Πανούση. Έχουμε να κάνουμε και με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και με τον Υπουργό της Δικαιοσύνης. Έχει καταθέσει π.χ. μία νομοθετική ρύθμιση, η οποία οδηγεί στην απελευθέρωση του Ξηρού που πρακτικά σημαίνει ότι για κάθε έναν που έχει δολοφονήσει ο Ξηρός θα έχει μείνει λιγότερο από τρία χρόνια φυλακή. Έχει δημιουργήσει τρομερές αντιδράσεις. Η Ένωση Εισαγγελέων έχει αντιταχθεί, γιατί ακυρώνει δικαστικές αποφάσεις. Λέει πολύ απλά ότι οι πάντες θα απελευθερώνονται, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Για να πάρεις ένα επίδομα αναπηρίας, βοήθημα, περνάς από αξιολόγηση ειδικής επιτροπής στην Ελλάδα. Για να βγεις από τη φυλακή έτσι απλά, θα παίρνεις ένα χαρτί και θα βγαίνεις; Εδώ έχουμε ένα νομοσχέδιο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τρομοκρατών, δολοφόνων, κατά συρροή δολοφόνων, ληστών και βομβιστών κι εδώ τίθεται ένα ζήτημα πού πάμε ως χώρα. Θεωρούμε ότι η βία είναι ένα θεμιτό μέσο επίλυσης των διαφορών μας; Δεν πρέπει κάποια στιγμή η κυβέρνηση να αποδείξει και έμπρακτα αυτό που όλοι εμείς πιστεύουμε; Οτι η Αριστερά δεν έχει καμία σχέση με αυτή την στρεβλή, διεστραμμένη ιδεοληψία ορισμένων δολοφόνων;» σημείωσε ο κ. Μπακογιάννης.

Επιπροσθέτως ο κ. Μπακογιάννης αποκάλυψε ότι ο ίδιος και οι συγγενείς θυμάτων της 17Ν «σχεδιάζουμε να πάρουμε κάποια πρωτοβουλία. Αλλά το θέμα μας ξεπερνάει» και πρόσθεσε ότι «οι δικοί μας άνθρωποι δεν πρόκειται να γυρίσουν πίσω. Το θέμα είναι ότι κανείς από εμάς δεν θέλει να δει άλλα θύματα, άλλες δολοφονίες».