Spiegel: Επανήλθε η ελπίδα συμφωνίας με την νέα λίστα Βαρουφάκη

Βελτιωμένη είναι σύμφωνα με «πηγή ευρωπαϊκού υπουργείου Οικονομικών», το οποίο εικάζεται ότι είναι το γερμανικό, η νέα λίστα που κατέθεσε η Αθήνα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει δημοσίευμα του γερμανικού Der Spiegel. Η ίδια πηγή, τονίζει ότι παρά το γεγονός ότι υπάρχει διάφορα στην κοστολόγηση οι μεταρρυθμίσεις που προτείνονται είναι πιο συγκεκριμένες και έχουν σαφές χρονοδιάγραμμα. «Υπάρχει πρόοδος, αν και ακόμα υπάρχει δρόμος να διανυθεί» είπε χαρακτηριστικά.

Μετά το χάος, τα πράγματα θα μπορούσαν μόνο να γίνουν καλύτερα, αναφέρει το ρεπορτάζ του γερμανικού περιοδικού, που αναφέρεται στις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών της ελληνικής κυβέρνησης Νίκου Βούτση περί μη ικανότητας της χώρας να πληρώσει τη δόση του ΔΝΤ στις 9 Απριλίου.

Στην τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group που ακολούθησε, υποστηρίζει το Spiegel, παρουσιάστηκε το κείμενο των 26 σελίδων με τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση κι αυτό «έκανε την ελπίδα για συμφωνία να ξαναεμφανιστεί». Στο κείμενο, πάντα σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Spiegel, διαφαίνεται η πρόθεση της κυβέρνησης να «σπάσει τα ταμπού» στην φοροδιαφυγή.

Αν και πολλοί από τους πιστωτές της Ελλάδας εξέφραζαν μέχρι τώρα το γεγονός πως δεν ήταν ικανοποιημένοι από την προσπάθεια της χώρας, εν τούτοις μετά τη λίστα Βαρουφάκη φέρονται να δηλώνουν πως «τώρα τα πράγματα δείχνουν καλύτερα» αναφέρει πάντα το ρεπορτάζ. «Υπάρχει πρόοδος» λέει στο περιοδικό εκπρόσωπος των ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ, που πάντως προσθέτει πως «χρειάζεται ακόμα να διανύσουμε πολύ δρόμο».