Αντιεξουσιαστές εισέβαλαν στο προαύλιο της Βουλής

Για πρώτη φορά μετά τη Μεταπολίτευση ομάδα 25 περίπου αντιεξουσιαστών παραβίασε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι την κεντρική είσοδο της Βουλής επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας πετώντας φέιγ βολάν (ττρικάκια) ενώ άνοιξαν και ένα πανό που έγραφε «Αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους». Η υπογραφή ήταν «Αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας». Οι διαδηλωτές έφτασαν στα σκαλιά της κεντρικής εισόδου του κτηρίου της Βουλής χωρίς να τους αντιληφθούν οι αστυνομικοί του φυλακίου της Βασιλλίσης Σοφίας.

ΒΟΥΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ

Οι αντιεξουσιαστές παρέμειναν στο προαύλιο της Βουλής για λίγα λεπτά, φώναξαν συνθήματα υπέρ των απεργών πείνας και κατά των φυλακών τύπου Γ, και ζήτησαν με τα συνθήματά τους την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού για λόγους υγείας. Πάντως, άμεση ήταν η αντίδραση της αστυνομικού που βρισκόταν εντός του κτηρίου καταφέρνοντας να κλειδώσει την μεγάλη σιδερένια πόρτα αποτρέποντας τους διαδηλωτές να εισβάλλουν εντός του Κοινοβουλίου. Αμέσως σήμανε συναγερμός και κατέβηκαν όλα τα ρολά της Βουλής.

ΒΟΥΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ

Ακολούθως στο σημείο έφτασε κλούβα με δυνάμεις των ΜΑΤ, οι διαδηλωτές κατέβηκαν από τα σκαλιά περικυκλωμένοι από αστυνομικές δυνάμεις και τελικά προσήχθησαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι η γνωστή κλούβα των ΜΑΤ που βρίσκεται στην πλευρά της Βασιλλίσης Σοφίας έχει αποσυρθεί μετά το πέρας των εκλογών.

α

Στα φυλλάδια που πέταξαν, οι αντιεξουσιαστές ζητούν την «κατάργηση των ειδικών αντισυνταγματικών νόμων (ειδικών δικαστηρίων, έκτακτων στρατοδικείων, DNA)», άμεση απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού για λόγους υγείας, άμεση απελευθέρωση των συγγενών των μελών της Σ.Π.Φ, κατάργηση 187 (εγκληματική οργάνωση), κατάργηση 187Α (εγκληματική οργάνωση), κατάργηση του κουκουλονόμου, κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’».