Xαμός στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το πόθεν έσχες Κασσελάκη: Εξώδικο από τον πρώην πρόεδρο, διαγραφή του ζητούν βουλευτές

Θέμα διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ έθεσε η Όλγα Γεροβασίλη κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Ζήτησε παράλληλα την άμεση σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής, μετά το εξώδικο που απέστειλε ο έκπτωτος πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ για τη διαρροή του πόθεν έσχες του.

Απομάκρυνση Σβίγκου ζητά η Τζάκρη

Από την πλευρά της, η Θεοδώρα Τζάκρη ζήτησε να παραιτηθεί η γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Ρανιας Σβιγγου, για τη δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες στον Τύπο.

Η κ. Τζάκρη καταγγέλλει την κ. Σβιγκου για διαρροή των εκτυπωμένων αρχείων του πόθεν έσχες και ζητά να αποφασίσει σήμερα η Πολιτική Γραμματεία πού θα διεξαχθεί το συνέδριο και να διασφαλιστεί ότι θα υπάρχει καρέκλα για κάθε συνεδρο που θελήσει να παρευρεθεί διά ζώσης.

Τι αναφέρει στο εξώδικο ο Στέφανος Κασσελάκης

Με το εξώδικό του ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Αν και δεν έχω τίποτα να κρύψω, αλλά επειδή πρόκειται για σοβαρότατη διαρροή και μάλιστα επιλεκτική, σε μη νόμιμη χρονική στιγμή, αφού δεν φαίνεται να διέρρευσε η δήλωση πόθεν έσχες κανενός άλλου συνυποψήφιου πριν καν ελεγχθεί και εγκριθεί και επειδή η διαρροή προφανώς και έγινε από το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, σας δηλώνω ότι θα προσφύγω σε κάθε νόμιμο μέσο για να προστατεύσω την προσωπικότητα μου ατομικά και ως Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, το κύρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αλλά και την προσωπικότητα των χιλιάδων μελών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ».

«Καλώ, τα αρμόδια όργανα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, να προχωρήσουν σε άμεση και κατεπείγουσα έρευνα, αυθημερόν, για την πρόωρη και επιλεκτική διαρροή που έλαβε χώρα, σε αντίθετη περίπτωση θα υποχρεωθώ να αιτηθώ όπως η ίδια έρευνα ανατεθεί νόμιμα σε αρμόδιες εισαγγελικές και δικαστικές αρχές», επισημαίνει.

Με πληροφορίες από CNN, Dnews, AΠΕ-ΜΠΕ