«Μύλος» ο ΣΥΡΙΖΑ: Σενάρια διαγραφής Κασσελάκη - Τι είπε ο Ν. Παππάς στη ΔΕΘ

«Εκτός ορίων» βρίσκεται πλέον η αντιπαράθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, με την προχθεσινή έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος να πυροδοτεί φήμες ακόμη και για διαγραφή του Στέφανου Κασσελάκη.

ΣΥΡΙΖΑ: Σενάρια διαγραφής Κασσελάκη

Την ίδια στιγμή, τα πράγματα δείχνουν να είναι ακόμη χειρότερα για τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μέσα στη συνεδρίαση φέρεται να ακούστηκαν προτάσεις ακόμη και για διαγραφή του.

Μάλιστα, ενδεικτική είναι η αποστροφή στην ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, η οποία τον «φωτογραφίζει» επί της ουσίας, προειδοποιώντας τον εμμέσως να «ρίξει τους τόνους».

«Ο σεβασμός στις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του Κόμματος και η τήρηση του καταστατικού και των κομματικών διαδικασιών είναι υποχρέωση για κάθε μέλος και στέλεχος και ουδείς είναι ανώτερος αυτών» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η δε τοποθέτηση της Όλγας Γεροβασίλη φαίνεται πως ήταν πιο προωθημένη, καθώς φέρεται να εισηγήθηκε ονομαστική αναφορά στον Στ. Κασσελάκη, για την υποχρέωσή του να σέβεται τις αποφάσεις των Οργάνων και το Καταστατικό. Κάτι τέτοιο στην αμέσως επόμενη φάση θα σήμαινε την διαγραφή του, ιδιαίτερα εφόσον ο ίδιος επαναλάμβανε τα περί «εκτροπής».

Η πρόταση πάντως της κ. Γεροβασίλη δεν πέρασε, σε πρώτη τουλάχιστον φάση.

Σημειώνεται πως με δεδομένο πως ο κ. Κασσελάκης αποτελεί πλέον απλό μέλος για τη διαγραφή του αρκεί η θετική απόφαση των 2/3 του αρμόδιου πειθαρχικού οργάνου. Κάτι τέτοιο θα του στερούσε τη δυνατότητα να επαναδιεκδικήσει την προεδρία.

Νίκος Παππάς: Ενορχηστρωτής της προσπάθειας συγκάλυψης για τα Τέμπη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Την ίδια ώρα, ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Νίκος Παππάς στη συνέντευξη Τύπου, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, στο πλαίσιο της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «δυστοπία» με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ενώ επιτέθηκε στον πρωθυπουργό για μια σειρά ζητήματα, όπως για τα Τέμπη, όταν τόνισε ότι ο ίδιος είναι «ο ενορχηστρωτής της προσπάθειας συγκάλυψης».

Πολλές ήταν οι ερωτήσεις που έγιναν για τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Νίκος Παππάς, ανάμεσα σε άλλα, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κώλυμα για υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για την προεδρία του κόμματος, ενώ σημείωσε ότι δεν τίθεται θέμα διαγραφής του.

Για το εάν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος, απάντησε ότι: «Δεν υπάρχει καμία τέτοια κουβέντα, έχουμε διοχετεύσει όλες μας τις δυνάμεις για να εκπληρώσουμε τα καθήκοντα που μας έχουν ανατεθεί».

Αρκετές ήταν και οι ερωτήσεις σχετικά με το εάν θα υπάρξει εκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Παππάς σημείωσε ότι θα πρέπει πρώτα να προηγηθούν κοινές πρωτοβουλίες στην κοινωνία ή στη Βουλή, ενώ τόνισε ακόμη ότι: «Δεν θα παρακαλέσουμε κανέναν για συνεργασία, δεν θα περιμένουμε κανέναν αν αρνηθεί».

Για το εάν υπάρχει πιθανότητα επιστροφής του Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Παππάς σημείωσε ότι ο πρώην πρωθυπουργός είναι «κεφάλαιο για τη χώρα και την Αριστερά» και ότι «οφείλουμε όλοι να μένουμε στις επίσημες τοποθετήσεις του».

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη Τύπου: