«Καζάνι που βράζει» ο ΣΥΡΙΖΑ - Επίθεση Πολάκη σε Κασσελάκη

Δεν λέει να σταματήσει η «μάχη» στον ΣΥΡΙΖΑ, στον απόηχο της πρότασης μομφής προς τον Στέφανο Κασσελάκη και τις επικείμενες προεδρικές εκλογές.

Νέα πυρά κατά του Στέφανου Κασσελάκη, εξαπέλυσε νωρίτερα σήμερα ο Παύλος Πολάκης, ξεκαθαρίζοντας πως «έκανε λάθος μαζί του» και πως κάνει μόνο κακό στο κόμμα.

Μιλώντας στο OPEN ο Παύλος Πολάκης επιτέθηκε εκ νέου στον έκπτωτο πρόεδρο, λίγες ώρες μετά την πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη. «Είμαστε σε κρίσιμη καμπή, πρέπει να καλυφθεί το κενό και το έλλειμμα που υπάρχει στη χώρα και στην αξιωματική αντιπολίτευση».

«Ομάδα χωρίς αρχηγό είναι μηδέν και αρχηγός χωρίς ομάδα είναι μηδέν» συνέχισε, τονίζοντας ότι «η υπερπροβολή της προσωπικής του ζωής κάλυψε πολλά σωστά πράγματα που μπορεί να είπε». Κληθείς να σχολιάσει γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης θέλησε να πάρει την προεδρία του κόμματος ξανά, είπε πως «τα καταστατικά των κομμάτων τα εξηγούν τα ίδια τα κόμματα με τα θεσπισμένα τους όργανα, δεν τα εξηγούν συνταγματολόγοι».

«Λόγω της κρίσης που έχει δημιουργηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ ζητάμε από τον πρόεδρο να δώσει λύση και να προκηρύξει εκλογές, ο ίδιος απαντά κάντε μου μομφή», ξεκαθάρισε σχετικά με την πρόταση μομφής, ενώ στην επίθεση που είχε κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης αμέσως μετά την υπερψήφιση της, ο Παύλος Πολάκης είπε: «Κουκούλες φορούν οι δωσίλογοι, δεν φοράει η Αριστερά. Ήθελε να ξαναθέσει το ζήτημα ότι είναι αρχηγός, επιζητά τη δημοσιότητα και αυτό δεν είναι καλό για κανέναν».

Σπίρτζης: Οι αντιλήψεις και οι πρακτικές του Κασσελάκη ντροπιάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ

Παράλληλα, για το χάος που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ μετά και τη σύσκεψη της Πολιτικής Γραμματείας μίλησε στο MEGA ο Χρήστος Σπίρτζης.

«Είναι τραγικό να μην υπάρχει ίχνος σεβασμού και αξιοπρέπειας. Η ΚΕ δεν είναι ένα όργανο που προέκυψε από διορισμό, εκλέχθηκε από την βάση. Όταν άλλαξαν οι καταστατικές προβλέψεις για την εκλογή προέδρου από την βάση, άλλαξε και το να εκλέγεται ΚΕ από την βάση. Προφανώς σε όλα τα δημοκρατικά κόμματα, προβλέπεται ότι όλα ελέγχονται από κάπου. Τον Μάρτιο να πάμε σε εκλογή ΚΕ. Τα μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται από την βάση, όπως και ο πρόεδρος του κόμματος. Αυτά που έγιναν χθες δείχνουν και τι συμπεριφορά και πρακτικές είχε ο κ. Κασσελάκης το προηγούμενο διάστημα. Εδώ μιλάμε για «Τραμπισμό», δηλαδή κάποιοι πήραν την γραμματέα του κόμματος και τον διευθυντή του κόμματος. Είπε στον κ. Μαυροκεφαλίδη να του ανοίξει το γραφείο. Θα πήγαινε ένας λογικός και αξιοπρεπής άνθρωπος μετά από οποιαδήποτε έκπτωσή του, να πει «ανοίξτε μου το γραφείο»; Θα είχε τσίπα. Προφανώς ο κ. Κασσελάκης έκανε μέτρηση και είδε ότι δεν μπορεί να κάνει δικό του κόμμα, θα πάει στα αζήτητα. Μπορεί να είναι υποψήφιος», ανέφερε μιλώντας στο Μega ο Χρήστος Σπίρτζης.

Με πληροφορίες από Open