ΣΥΡΙΖΑ: Οι κινήσεις Κασσελάκη για να αποφύγει την κάλπη, τα «καρφιά» Μουζάλα, η υποψηφιότητα Φαραντούρη

Σκηνικό μάχης εικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς την ώρα που ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρείται ιδιαίτερα «στριμωγμένος» από την εσωκομματική αντιπολίτευση να πάρει πρωτοβουλίες εκλογικού χαρακτήρα πριν το Συνέδριο, στελέχη του κόμματος τον αμφισβητούν ανοικτά, ενώ άλλα, όπως ο ευρωβουλευτής Νίκος Φαραντούρης δηλώνουν παρόντες στην κούρσα της ηγεσίας.

Παράλληλα, το «σίριαλ» της διαγραφής του πρώην υπουργού Χρήστου Σπίρτζη, μπαίνει όπως φαίνεται στην τελική του ευθεία.

Φαραντούρης: Σκέφτομαι να είμαι υποψήφιος

«Είμαι παρών σε ότι διευκολύνει στην εκτόνωση της κρίσης, έχω τη δουλειά μου και θα τιμήσω την θέση του ευρωβουλευτή που σκοπεύω να τιμήσω. Ωστόσο ναι σκέφτομαι πολύ σοβαρά να είμαι υποψήφιος» σχολίασε μιλώντας στο Mega.

Ο κ. Φαραντούρης μετά τις ραγδαίες εξελίξεις που σημειώνονται στο κόμμα, τόνισε ότι «πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι όλα αυτά που συμβαίνουν μας πάνε πίσω. Τα μέλη μας που επικαλούμαστε ως ψυχή του κόμματος, να είναι αυτά που θα δώσουν τη λύση, να απελευθερώσουν τη βαλβίδα να πάμε προς τα εμπρός».

Ο ίδιος ανέφερε τον προβληματισμό του για τα όσα συμβαίνουν και προέτρεψε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «να κάνει αυτό που έλεγε και τον Φλεβάρη ο ίδιος και τελικά δεν προχώρησε. Τα μέλη μας να λειτουργήσουν λυτρωτικά. Πάμε σε εκλογική διαδικασία και να αποφασίσουν τα μέλη μας πως θα πορευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ από εδώ και πέρα».

Μάλιστα όπως είπε, αυτό είναι που επείγει σήμερα στη σημερινή συγκυρία, καθώς όπως εκτίμησε «οτιδήποτε άλλο θα ρίξει νερό στον μύλο της εσωστρέφειας.»

«Αυτό που είναι κρίσιμο μέσα από τις αντιθέσεις να υπάρξει μια σύνθεση, αυτό που λείπει από το ΣΥΡΙΖΑ, είναι η διάθεση σύνθεσης, ένας κοινός παρονομαστής».

Γιάννης Μουζάλας: Παλεύω να φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης

Ο πρώην υπουργός και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μουζάλας, εξέφρασε την αντίθεσή του στην ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη, δηλώνοντας ότι αγωνίζεται για την απομάκρυνσή του. Επιπλέον, προέτρεψε τα απογοητευμένα μέλη του κόμματος να απαιτήσουν εκλογές από τη βάση.

Σε συνέντευξή του την Πέμπτη στο Attica, ο κ. Μουζάλας ερωτήθηκε για το τι θα πράξει εάν ο κ. Κασσελάκης παραμείνει στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Απαντώντας, τόνισε πως στόχος του είναι να διατηρηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να αποχωρήσει ο κ. Κασσελάκης από την προεδρία.

«Μπλόφα» η πρόταση μομφής για τον Κασσελάκη

Ο Στέφανος Κασσελάκης εκτιμά πάντως πως η εσωκομματική αντιπολίτευση μπλοφάρει και πως δεν θα καταθέσει πρόταση μομφής στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββατοκύριακου, ενώ εκτιμά πως δεν θα υπάρξουν αποχωρήσεις ούτε και μετά το συνέδριο του Οκτωβρίου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία είναι αποφασισμένος να μην πάει σε προεδρικές εκλογές, αφού, όπως είπε και στη χθεσινή (Πέμπτη) συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, μια πρόταση μομφής στο πρόσωπό του πληγώνει και ρευστοποιεί το κόμμα και είναι μια μεγάλη κωλοτούμπα από το ίδιο το όργανο που αποφάσισε καταστατικό συνέδριο.

Νίκος Παππάς: Καλώς επέστρεψε ο Πολάκης, ακραία η ποινή του – Απαράδεκτες οι τοποθετήσεις Σπίρτζη

Για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε όμως και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Νίκος Παππάς, μιλώντας στο ΕΡΤΝews.

Όπως δήλωσε ο κ. Παππάς: «Είναι μέλος της Κοινοβουλευτικής ομάδας. Κανονικά διεγράφη για λόγους που έγιναν γνωστοί υπό άλλες συνθήκες, όταν διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα. Κατά τη γνώμη μου καλώς επέστρεψε. Και θα σας έλεγα όχι μόνο επειδή υπέστη μια πειθαρχική ποινή, η οποία είναι ακραία, δηλαδή η διαγραφή από την κοινοβουλευτική ομάδα, αλλά και γιατί υπάρχει, υπάρχει και μια πολιτική διάσταση. Προσέξτε, εφόσον μπαίνει θέμα ηγεσίας, δεν νομίζω ότι ούτε ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης θα ήθελε μια εικόνα ότι λαμβάνει πειθαρχικά μέτρα απέναντι σε όσους του ασκούν κριτική και τον αμφισβητούν. Πολιτικά θα τα λύσουμε όλα τα ζητήματα. Έχουμε τοποθετηθεί και θα τοποθετηθούμε και στην Κεντρική Επιτροπή και νομίζω ότι έχουμε τη δυνατότητα πάνω στο έδαφος των ψηφισμένων μας αποφάσεων να δούμε τα επόμενα βήματα».

Τέλος, αναφερόμενος στο θέμα του Χ. Σπίρτζη, είπε πως: «Θεωρώ ότι ο Χρήστος Σπίρτζης έχει κάνει απαράδεκτες τοποθετήσεις στη δημόσια σφαίρα. Γνωρίζετε κι εσείς ότι είναι και φίλος μου. Έχουμε και μια προσωπική σχέση. Έχω τεράστιες βαθιές διαφωνίες. Θεωρώ ότι μπορεί να γίνει πολύ δημιουργικός και δεν νομίζω ότι τα ζητήματα πρέπει να επιλυθούν με διαγραφές».

Με πληροφορίες από protothema.gr, cnn.gr