Αδιέξοδο στον ΣΥΡΙΖΑ: Όχι Κασσελάκη σε κάλπες- Στο συνέδριο παρέπεμψε Πολάκη και «87»

Στις 15:30 της Πέμπτης (5/9) ολοκληρώθηκε η θυελλώδης συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, η οποία κράτησε σχεδόν δύο ώρες και διεξήχθη σε υψηλούς τόνους και συνοδεύτηκε από έντονη αμφισβήτηση στο πρόσωπο του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανου Κασσελάκη.

Ο πρόεδρος του κόμματος, μιλώντας τελευταίος και αφού είχαν τοποθετηθεί όλοι, απάντησε λέγοντας μεταξύ άλλων πως μία πρόταση μομφής στο πρόσωπό του θα πλήγωνε το κόμμα, ενώ «θα το ρευστοποιούσε μην προσφέροντας τίποτα». Όπως είπε δε, «πληγώνει και τον κόσμο μας επίσης είναι μια μεγάλη κωλοτούμπα από το ίδιο το όργανο (ΠΓ) που αποφάσισε καταστατικό συνέδριο».

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ιστότοπο protothema.gr, ο κ. Κασσελάκης στο τέλος της τοποθέτησής του ζητούσε επίμονα από τους βουλευτές να δεσμευθούν ότι δεν θα αποχωρήσουν από το κόμμα.

Νωρίτερα, Όλγα Γεροβασίλη και Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας κατά την συνεδρίαση της ΠΓ, ζήτησαν από τον Στέφανο Κασσελάκη, να κηρύξει ο ίδιος πρόωρη προσφυγή σε εσωκομματικές κάλπες. Στις τοποθετήσεις αυτές συμφώνησε όμως και ο μέχρι πρότινος σύμμαχος του κ. Κασσελάκη, Παύλος Πολάκης, ο οποίος έκανε λόγο για άμεση προσφυγή στις εσωκομματικές κάλπες, τονίζοντας πως «στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα».

Από την άλλη ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Νίκος Παππάς, φαίνεται να μην είναι θετικός στο ενδεχόμενο πρότασης μομφής, ενώ όπως έλεγε σε συνομιλητές του, «θα πρέπει να σταματήσουμε να ταλαιπωρούμε τα μέλη» σημειώνοντας δε πως δεν θα έπρεπε να γίνει προεδρική εκλογή.

Αποχωρώντας από την Κουμουνδούρου, ο Παύλος Πολάκης σημείωσε πως «οι απόψεις μου είναι κρυστάλλινες και τις λέω στα όργανα».

Από την πλευρά της η κυρία Νοτοπούλου, σημείωσε πως «υπάρχει πρόβλημα δεν μπορούμε να κάνουμε ότι δεν το βλέπουμε, υπάρχει πλήρης διάλυση του κόμματος με ευθύνη της ηγεσίας».

Μετά την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου για τρίτη ημέρα η Επιτροπή Καταστατικού, μετά την εμπλοκή στα άρθρα, όπως μετέδωσε το protothema.gr, ενώ στις 5 συνεδριάζει και η Επιτροπή Δεοντολογίας, στην οποία το κλίμα είναι εξαιρετικά βαρύ για τον πρώην Υπουργό, Χρήστο Σπίρτζη.

Παύλος Πολάκης: Ζήτησε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Πρόσκληση στον Στέφανο Κασσελάκη να στήσει άμεσα κάλπες για εκλογή προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε σύμφωνα με πληροφορίες ο Παύλος Πολάκης κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

«Ή αυτό (εκλογές) ή θα κάνω αυτό που φαντάζεστε» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Χανίων κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Η Πολιτική Γραμματεία συνεδριάζει ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής που θα συνεδριάσει το Σαββατοκύριακο, με φόντο τις καταστατικές αλλαγές που έχει προτείνει ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής του ονόματος.

Ο κ. Πολάκης, παρά την επανένταξή του στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ με εισήγηση του κ. Κασσελάκη την Τρίτη, εξαπέλυε «πυρά» τις τελευταίες ημέρες τόσο προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και προς τους «87», με δηλώσεις και αναρτήσεις του, εστιάζοντας στην ανάγκη για «ισχυρή αντιπολίτευση» για «ξεκάθαρες θέσεις».

Διαβάστε επίσης:

«Σεισμός» στον ΣΥΡΙΖΑ: Ο Πολάκης ζητά εσωκομματικές εκλογές – «Σταυρώνουν» τον Κασσελάκη Σπίρτζης και Γεροβασίλη