Έκρηξη οργής στο Ισραήλ: Διαδηλώσεις και απεργία μετά τον θάνατο των έξι ομήρων - Αποκάλυψη «καίει» τον Νετανιάχου

Εντείνονται οι πιέσεις στην ισραηλινή κυβέρνηση του Μπέντζαμιν Νετανιάχου – και προσωπικά στον Ισραηλινό πρωθυπουργό – να συμφωνήσει σε κατάπαυση πυρός, ώστε να επιστρέψουν οι όμηροι που παραμένουν στα χέρια της Χαμάς.

Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους πόλεων του Ισραήλ, ενώ γενική απεργία κήρυξαν για σήμερα τα συνδικάτα, αν και το το Εργατικό Δικαστήριο έκρινε ότι αυτή πρέπει να λήξει. Στο διπλωματικό πεδίο, νέα πρωτοβουλία εκεχειρίας ετοιμάζονται να αναλάβουν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Αντιδρώντας οι οικογένειες των ομήρων, κάλεσαν τον κόσμο να σταθεί δίπλα τους λέγοντας ότι το θέμα δεν είναι η απεργία αλλά η ύστατη προσπάθεια να σωθούν 101 όμηροι που κρατούνται από τρομοκράτες στη Γάζα.

Αποκαλύψεις για τη στάση Νετανιάχου

Στο μεταξύ, μία αποκάλυψη της ισραηλινής εφημερίδας «Γεντιότ Αχρονότ» σήμερα, φέρνει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση την κυβέρνηση Νετανιάχου αφού αφορά έγγραφο το οποίο η κυβέρνηση είχε καταθέσει το Μάιο ως πρόταση για συμφωνία για απελευθέρωση ομήρων – ανάμεσά τους και οι τρεις από τους έξι που δολοφονήθηκαν χθες – και κατάπαυση του πυρός.

Προς έκπληξη της κυβέρνησης, αναφέρει η εφημερίδα, η Χαμάς αποδέχτηκε όχι όλους αλλά τους πλείστους από τους όρους.

Τότε, η κυβέρνηση επανήλθε με «διευκρινίσεις», οι οποίες έδωσαν την ευκαιρία στη Χαμάς να απορρίψει την πρόταση.

Με πληροφορίες από ΑΡ, New York Times