Γαλλία: Μουσείο… γυμνισμού - Καλεί τους επισκέπτες να βγάλουν τα ρούχα τους και να απολαύσουν έκθεση για το γυμνό

Έκθεση που είναι αφιερωμένη στο γυμνισμό είναι το βασικό θέμα του Μουσείου Ευρωπαϊκών και Μεσογειακών Πολιτισμών της Μασσαλίας.

Περίπου 80 γενναίοι επισκέπτες ξεγυμνώθηκαν σε ένα δωμάτιο που καλύπτεται από κουρτίνες, αγκαλιάζοντας το «φυσικό» πνεύμα της έκθεσης. «Όποιος θέλει να επισκεφθεί πλήρως ντυμένος εκείνες τις ώρες, ίσως θεωρηθεί λίγο περίεργος», σημείωσε εκπρόσωπος του μουσείου, υπογραμμίζοντας τη μοναδική και παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα της εκδήλωσης.

Η έκθεση είναι ένας εορτασμός του γυμνισμού – ενός τρόπου ζωής που αγκαλιάζει το γυμνό, ιδιαίτερα στη φύση, και έχει βαθιές ρίζες στη γαλλική κουλτούρα. «Τα τελευταία χρόνια έχει αναδυθεί μια νέα τρέλα για το γυμνό», εξηγεί η ιστοσελίδα του μουσείου.

Η έκθεση περιλαμβάνει περισσότερες από 600 φωτογραφίες, βίντεο και αντικείμενα καθημερινής χρήσης που αποτυπώνουν την ουσία του γυμνισμού και την εξέλιξή του στο πέρασμα των αιώνων. Προσφέρει μια ολοκληρωμένη ματιά στον τρόπο με τον οποίο η πρακτική αυτή έχει ενσωματωθεί στη γαλλική ζωή, ιδίως στις γνωστές πόλεις με γυμνές παραλίες, όπως η Cagnes-sur-Mer.

Μεταξύ των παρευρισκομένων που αγκάλιασαν τη μοναδική εμπειρία ήταν και ο 28χρονος Kieren Parker-Hall από το Ηνωμένο Βασίλειο. Περιγράφοντάς το ως μια «μοναδική ευκαιρία ζωής», εκτίμησε το γεγονός ότι η κουλτούρα της Γαλλίας έχει μια πιο χαλαρή προσέγγιση στο γυμνό σε σύγκριση με την πατρίδα του.

Με πληροφορίες από The Guardian