ΗΠΑ: Στο πλευρό του Τραμπ ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ

Ο Ρόμπερτ Κένεντι τζούνιορ επιβεβαίωσε τις φήμες που κυκλοφορούν εδώ και μέρες ανακοινώνοντας απόψε πως αναστέλλει τον αγώνα για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, στις οποίες κατέβαινε ως ανεξάρτητος υποψήφιος, στηρίζοντας τον Ντόναλντ Τραμπ.

Λίγες ώρες νωρίτερα είχε κατέθεσε στις αρμόδιες αρχές σε ορισμένες πολιτείες τα χαρτιά για την στήριξη της υποψηφιότητας του Τραμπ.

Φανερά συγκινημένος, ο Ρόμπερτ Κένεντι ο νεότερος υποστήριξε ότι το Δημοκρατικό Κόμμα ήταν το «σπίτι» του από μικρό παιδί, καθώς ήταν «το κόμμα του πατέρα μου, του θείου μου, το κόμμα στο οποίο ορκίστηκα τη δική μου πίστη, πριν καν φτάσω σε ηλικία για να ψηφίσω».

Ανέφερε πως έως και πριν λίγα χρόνια, οι Δημοκρατικοί μάχονταν «ενάντια στον αυταρχισμό, στη λογοκρισία, στην αποικιοκρατία, στον ιμπεριαλισμό και τους άδικους πολέμους. Ήμασταν το κόμμα της εργασίας».

Τόνισε πως αυτό άλλαξε τα τελευταία χρόνια επειδή το Δημοκρατικό Κόμμα εξελίχθηκε σε κόμμα «του πολέμου, της λογοκρισίας, της διαφθοράς, των μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών, της «μεγάλης τεχνολογίας και του μεγάλου χρήματος».

Διευκρίνισε παρόλα αυτά πως δεν τερματίζει την εκστρατεία του αλλά την «αναστέλλει», προσθέτοντας πως το όνομά του θα παραμείνει «στο ψηφοδέλτιο στις περισσότερες πολιτείες».

«Αν ζείτε σε μια πολιτεία όπου επικρατούν οι Δημοκρατικοί, μπορείτε να με ψηφίσετε χωρίς να βλάψετε ή να βοηθήσετε τον πρόεδρο Τραμπ ή την αντιπρόεδρο Χάρις. Σε περίπου 10 πολιτείες-πεδία μάχης, όπου η παρουσία μου θα έκανε “ζημια”, θα αφαιρέσω το όνομά μου και έχω ήδη ξεκινήσει αυτή τη διαδικασία και καλώ τους ψηφοφόρους να μην με ψηφίσουν» είπε χαρακτηριστικά.

Εξήγησε δε τους λόγους που τον έκαναν να υποστηρίξει τον Ντόναλντ Τραμπ ήταν «η ελευθερία του λόγου, ο πόλεμος στην Ουκρανία και ο πόλεμος κατά των παιδιών μας».

Με πληροφορίες από CNN, NBC