Δείπνο Σαμαρά με τους νεοεκλεγέντες βουλευτές της ΝΔ

Δείπνο προς τους νεοεκλεγέντες βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης παράθεσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς χθες το βράδυ, σε γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς. Την πρόσκληση αποδέχθηκαν οι νέοι βουλευτές Κώστας Αχ. Καραμανλής , Γιώργος Κουμουτσάκος, Ανδρέας Κατσανιώτης, Θεόδωρος Φορτσάκης, Χρήστος Μπουκώρος, Κώστας Βλάσσης, Ιωάννης Αντωνιάδης, Στέργιος Γιαννάκης, Στέφανος Γκίκας, Βασίλης Γιόγιακας, Τάσος Δημοσχάκης και Νίκη Κεραμέως.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις πρώτες εμπειρίες που αποκόμισαν οι νέοι «γαλάζιοι» βουλευτές το δίμηνο που βρίσκονται στα κοινοβουλευτικά έδρανα, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα όσα διημείφθησαν στη συνεδρίαση της Δευτέρας (30/03) και στην αποχώρηση των βουλευτών της ΝΔ εξαιτίας της συμπεριφοράς της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε στους συνομιλητές ότι η συμπεριφορά αυτή δεν έχει ξαναεμφανισθεί, από τότε που εξελέγη Βουλευτής για πρώτη φορά το 1977 δεν έχει αντιμετωπίσει άλλη φορά τέτοια απαξίωση του θεσμού του Προέδρου της Βουλής, καθώς, όπως ανέφερε όλοι οι προκάτοχοι της κυρίας Κωνσταντοπούλου είχαν επίγνωση του υπερκομματικού ρόλου που πρέπει να διαδραματίζει ο προεδρεύων της συνεδρίασης.

Με τη σύναξη αυτή που εντάσσεται στις πρωτοβουλίες ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας που έχει δρομολογήσει ο πρώην Πρωθυπουργός, ο κ. Σαμαράς θέλησε να συσφίξει τους δεσμούς του με τη νεότερη γενιά του στελεχιακού δυναμικού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία προβληματίζεται μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Ιανουαρίου, τις μετεκλογικές δημοσκοπικές επιδόσεις της παράταξης τους, αλλά και τις εσωτερικές φωνές από κομματικούς «βαρώνους» για σύγκληση έκτακτου συνεδρίου με σκοπό την εκκίνηση διαδικασιών διαδοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σαμαράς εκτίμησε ότι γρήγορα η αρνητική εικόνα εις βάρος της ΝΔ στην κοινωνία θα αλλάξει, καθώς ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεται η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους της Ελλάδας, εξαιτίας των αντιφάσεων της πολιτικής του, καθώς και των αντιδράσεων της εσωκομματικής αντιπολίτευσης που ασκεί η ομάδα Λαφαζάνη, αλλά και άλλες πιο ακραίες συνιστώσες, θα οδηγήσει τη χώρα σε νέο μνημόνιο.