Φ. Μπελέρης: «Δεν παρατάω τη Χειμάρρα» - Κόπηκε η σύνδεση μόλις άρχισε να μιλά για τις περιουσίες της ομογένειας

Την πρώτη του συνέντευξη μέσα από τις φυλακές στο Φιέρι που κρατείται, παραχώρησε σήμερα ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης.

«Ο στόχος του καθεστώτος Ράμα ήταν από την πρώτη στιγμή να μην έχω πολιτικά δικαιώματα» τόνισε ο Μπελέρης καλώντας τους Έλληνες πολίτες να τον ψηφίσουν και να του δώσουν την δυνατότητα να παλέψει για τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας μέσα από την ευρωβουλή.

Όπως τόνισε αρχικά ο Φρέντι Μπελέρης είναι ο μοναδικός υποψήφιος που δεν μπορεί να κάνει προεκλογική εκστρατεία, ενώ τόνισε πως δεν έχει καμία ιδιαίτερη μεταχείριση στις φυλακές στην Αλβανία και δηλώνει αποφασισμένος να παλέψει για την αθωότητά του και για τη Χειμάρρα.

«Ξυπνάω το πρωί και βλέπω μπροστά μου στην εικόνα της Παναγίας. Τριάντα χρόνια που ασχολούμαι με την πολιτική θέλησα να υπηρετήσω τα δικαιώματα των Ελλήνων της βόρειας Ηπείρου. Δεν έχουμε δικαιώματα, είμαστε μακριά από αυτό που λέμε ”κράτος Δικαίου” και για αυτά θα παλέψω στην ευρωβουλή.

Ευχαριστώ τον Έλληνα πρωθυπουργό που με αυτή την κίνηση να συμμετάσχω στις ευρωεκλογές μου δίνει τη δυνατότητα να στηρίξω τη Χιμάρα από άλλο μετερίζι. Δεν παρατάω τη Χειμάρρα. Όταν καταδικαστώ δεν θα έχω πολιτικά δικαιώματα στην Αλβανία και αυτός ήταν ο πρώτος στόχο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σύνδεση με τον Φρ. Μπελέρι διακόπηκε αιφνιδιαστικά όταν ο Φρ. Μπελέρης ρωτήθηκε για τα ζητήματα των περιουσιών των Ελλήνων της Αλβανίας και τις σχέσεις του με τον Ερντογάν.

«Ο Ερντογάν είναι ο μέντορας του Ράμα. Και σε κάποια πράγματα όπως η υφαρπαγή των περιουσιών των Ελλήνων τον έχει ξεπεράσει… Οι περιουσίες μας που είχαν δημευθεί από το κομμουνιστικό καθεστώς στην Αλβανία δεν μας αποδόθηκαν μετά την πτώση του κομμουνισμού στην Αλβανία», πρόλαβε να πει και αμέσως μετά διακόπηκε η σύνδεση.

Η 19χρονη κόρη του Ερμιόνη, φοιτήτρια της Αρχιτεκτονικής στο ΕΜΠ, παλεύει για την απελευθέρωση του πατέρα της, Φρέντι Μπελέρη.

«Ο πατέρας μου ήξερε σε τι έμπλεκε πάνω κάτω. Ήταν full προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο. Δεν είναι ότι το περίμενε, αλλά όταν συνέβη δεν έπεσε και από τα σύννεφα. Πείσμωσε, είπε θα το πάει μέχρι το τέλος. Αγωνίζεται για κάτι που αξίζει» ανέφερε σε συνέντευξή της.

«Η Χειμάρρα και τα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών είναι ένα θέμα που απασχολεί πολύ κόσμο. Έχω μεγαλώσει στη Χειμάρρα, είναι ένα μέρος που αγαπάμε όλοι. Υπάρχει ρατσισμός και διακρίσεις, μπορεί να πάμε σε ένα μαγαζί και να ζητήσουμε νερό και μας ρωτάνε ‘γιατί μιλάτε ελληνικά;’».

Αναφορικά με τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Φρέντι Μπελέρης στο Live News και την… ξαφνική διακοπή της σύνδεσης ότι ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλούσε για τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Πολλές φορές που έχουμε μιλήσει δεν είχε κοπεί ποτέ η σύνδεση. Χθες δεν ξέρω γιατί. Ίσως γιατί κόπηκε το ίντερνετ; Έγινε επίτηδες;», αναρωτήθηκε η Ερμιόνη Μπελέρη και αποκάλυψε πως μετά από επικοινωνία που είχε με τον πατέρα της, ο Φρέντι Μπελέρης θέλησε να ευχαριστήσει το Live News και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την υποψηφιότητά του στις Ευρωεκλογές.

«Απ’ όλη αυτή την κατάσταση μας έχει βγει σε καλό και σαν οικογένεια και σαν κοινότητα. Οικογενειακά μας έχει ενδυναμώσει, μας έχει φέρει πιο κοντά. Θέλω να πω ένα ευχαριστώ στη μαμά μου, που έχει καταφέρει να κρατά όλη την οικογένεια σταθερή. Η Χειμάρρα έχει πάρει αναγνωρισιμότητα. Έχουμε καταφέρει επιτέλους να ακουστούμε κι εμείς σαν ελληνική μειονότητα στην Αλβανία μετά από πολλά χρόνια», είπε.