Μητσοτάκης: «Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ η χώρα να επιστρέψει στην εποχή των ελλειμμάτων και των λεφτόδεντρων»

Στην Πάτρα βρίσκεται αυτή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όπου πριν από λίγο μίλησε στο κέντρο της πόλης.

«Συστρατευτήκατε μαζί μας να οδηγήσουμε τη χώρα στον δρόμο του εκσυγχρονισού», είπε αρχικά ο πρωθυπουργός στους συγκεντρωμένους στην Πάτρα.

Και πρόσθεσε: «Οι εκλογές είναι ένα σημαντικό βήμα σε αυτόν τον δρόμο. Δεν επιλέγουμε μόνο ευρωβουλευτές αλλά στέλνουμε και μήνυμα ότι η φωνή της Ελλάδας θα ακούγεται πιο δυνατή.

Για τα παιδιά αγωνιζόμαστε και θα ζητήσουμε από τους 17άρηδες που ψηφίζουν πρώτη φορά να πάνε στην κάλπη γιατί αυτά που θα συμβούν τα 5 επόμενα χρόνια αφορούν κυρίως αυτούς. Είναι σημαντικό η Ευρώπη να βρει τα πατήματά της και η Ελλάδα να παραμείνει ισχυρή.

Σκεφτείτε πού βρισκόταν η Ελλάδα το 2019. Τότε οι ευρωκλογές είχαν γίνει ένα μήνα πριν τις εθνικές και ήταν η πρώτη μεγάλη νίκη μας. Τότε όμως αγωνιζόμαστε να πείσουμε τους ευρωπαίους ότι η Ελλάδα είναι μια κανονική χώρα και έχει αφήσει πίσω της την περίοδο της κρίσης. Και δουλέψαμε πολύ σκληρά αυτά τα πέντε χρόνια. Και αν για κάτι είμαι υπερήφανος είναι ότι σήμερα η φωνή της Ελλάδας ακούγεται, η γνώμη της μετράει, η άποψή της λαμβάνεται υπόψη, δεν είμαστε πια το μαύρο πρόβατο. Είμαστε μια χώρα που έχει προοδεύσει πολύ, αλλά έχουμε πολλά βήματα να κάνουμε».

Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ η χώρα να επιστρέψει στην εποχή των ελλειμμάτων, του λαϊκισμού και των λεφτόδεντρων
Και συνέχισε ο πρωθυπουργός με επίθεση στην αντοπολίτευση: «Είμαστε μια χώρα που έχει βάλει σε τάξη τα δημόσια οικονομικά. Εμείς δεσμευτήκαμε για κάτι. Δεν πρόκειται ποτέ να επιτρέψουμε στη χώρα, να επιστρέψει σε μια εποχή άκρατων ελλειμμάτων, λαϊκισμού, υποσχέσεων χωρίς αντίκρισμα, λεφτόδεντρων τα οποία ξέρουμε ότι δεν υπάρχουν. Και ξέρουμε ότι μερικές φορές πρέπει να γινόμαστε και δυσάρεστοι. Αλλά προτιμούμε την αλήθεια και τι μπορούμε να κάνουμε παρά να σας κοροϊδέψουμε ξεδιάντροπα όπως κάνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Αυτό δεν θα το ακούσετε ποτέ από εμάς. Ξέρουμε ότι την επόμενη ημέρα στην Ευρώπη μπορούμε να διεκδικήσουμε περισσότερα. Σκεφτείτε μόνο την επιτυχία του Ταμείου Ανάκαμψης φέραμε πίσω 36 δισ ευρώ σε παραγωγικές επενδύσεις σε παρεμβάσεις στην Υγεία, την Παιδεία, την Ασφάλεια. Απόδειξη του τι μπορούμε να κάνουμε αν ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε.

Ερχόμουν από αυτόν τον θαυμάσιο δρόμο και σκεφτόμουν πώς ήταν τα πράγματα πριν λίγα χρόνια. Ο δρόμος έγινε με ευρωπαικούς πόρους γιατί το αποτύπωμα υπάρχει παντού της Ευρώπης. Και τις ίδιες παρεμβάσεις κάνουμε και για τα τρένα και τα λιμάνια μας γιατί η Ευρώπη είναι παντού παρούσα γύρω μας».

Μητσοτάκης: Γινόμαστε ευρώπη, είμαστε πολύ καλύτερα από ό,τι πριν πέντε χρόνια

Για αυτό έχει σημασία στην ευρωβουλή να είναι ευρωβουλευτές που να γνωρίζουν πώς θα κινηθούν και η κυβέρνηση να έχει ισχυρή εντολή να διαμορφώσει ευρωπαϊκές εξελίξεις προς όφελος όλων των Ελλήνων.

Γινόμαστε Ευρώπη και απέναντι στη μιζέρια της αντιπολίτευσης αντιπαρατάσσουμε μια πιο φωτεινή Ελλάδα. Είμστε πολύ καλύτερα από ό,τι πριν από πέντε χρόνια. Κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις που μας δώσατε εντολή. Και έχω κουραστεί να ακούω την αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβέρνηση για την αλαζονεία του 41% και αυτό είναι προσβλητικό για εσάς, εσείς μας το δώσατε το 41%.

Κάποιοι ενοχλήθηκαν με την επιστολή στην Κομισιόν για τις πολυεθνικές

Να αντιμετωπίσουμε την ακρίβεια, κάποιοι ενοχλήθηκαν που έστειλα την επιστολή στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για τις πολυεθνικές που πουλούν ίδια προϊόντα στην Ελλάδα σε διαφορετικές τιμές από ότι σε άλλες. Και η Αριστερά δεν λέει τίποτα γιατί θεωρεί ότι έτσι θα ασκήσει κριτική. Ετσι δεν πάμε μπροστά. Εμείς στη ΝΔ βάζουμε το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής υπέγραψε την είσοδο στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Ενισχύουμε την Ευρώπη και τη φωνή της Ελλάδας μέσα στην Ευρώπη.

Ο κίνδυνος στις προσεχείς εκλογές είναι η αδιαφορία

Να συμμετέχουμε μαζικά στις εκλογές. Υπάρχει ένας κίνδυνος, αυτός είναι η αδιαφορία. Πρέπει να πείσουμε τους πολίτες ότι οι εκλογές αυτές έχουν σημασία. Να απευθυνθώ στους πολίτες που μας ψήφισαν και να τους πως κάντε το ξανά. Δώστε μου τη δύναμη να πηγαίνω στην Ευρώπη και να λέω είμαστε το μεγαλύτερο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη εντός του ΕΛΚ. Εχει σημασία αυτό. Γιατί πολύ απλά η γνώμη μας και η φωνή μας θα έχει μεγαλύτερη βαρύτητα. Η συμμετοχή είναι πρώτη προτεραιότητα. Φροντίστε να πάτε να ψηφίσετε γιατί η Ευρώπη έχει σημασία για τη νέα γενιά.

Δείτε την ομιλία του: