Στηρίζουμε το έργο της εκκλησίας της Κύπρου

Στήριξη προς το έργο που επιτελεί σε αυτή την κρίσιμη οικονομικά περίοδο η Εκκλησία της Κύπρου εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κύπρο.

Σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στη συμβολή του Αρχιεπισκόπου και της Εκκλησίας «ιδίως σε αυτή την οικονομικά κρίσιμη περίοδο» με την Εκκλησία της Κύπρου να στηρίζει τον κυπριακό λαό αλλά και την κυπριακή κυβέρνηση «παίρνοντας πάνω της ένα βάρος που κατ’ αρχή δεν της αναλογούσε και το οποίο φέρνει όμως εις πέρας ακριβώς γιατί έχει πλήρη συναίσθηση της ευθύνης της απέναντι στο λαό με βάση τη χριστιανική διδασκαλία».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος εξήγησε ότι στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου αποτίει φόρο τιμής και σε όλους τους προκατόχους του, οι οποίοι αγωνίστηκαν για τον κυπριακό λαό, για τη δικαίωσή του, για την εμπέδωση της Κυπριακής Δημοκρατίας, αγώνας ο οποίος βεβαίως συνεχίζεται ακόμη και σήμερα.

«Έτσι θυμόμαστε αυτές τις ώρες τον Αρχιεπίσκοπο Κυπριανό, τον Εθνάρχη Μακάριο, τους Μητροπολίτες και τον Κλήρο που έπεσαν σε όλους αυτούς τους αγώνες και τους υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε αυτό τον αγώνα γιατί ακριβώς η θυσία τους επιβάλλει δικαίωση αυτού του αγώνα», σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος.

Απευθυνόμενος ο κ. Παυλόπουλος προς τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο, τόνισε ότι «στηρίζουμε το έργο σας και εύχομαι ο Θεός και η Υπέρμαχος Στρατηγός να είναι πάντα μαζί σας».

Από την πλευρά του ο Κύπριος Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι «βρισκόμαστε στην ίδια γραμμή, στο ίδιο χαράκωμα και είμαστε αποφασισμένοι να δουλέψουμε για το έθνος μας και την πατρίδα μας, για την Κύπρο και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα έχουμε και την ευλογία του Θεού και ότι θ’  ανατείλουν καλύτερες μέρες και για την Ελλάδα και για την Κύπρο».