Στην Κύπρο αύριο ο Προκόπης Παυλόπουλος

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα (30/03) και την Τρίτη (31/03) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Ο κ. Παυλόπουλος θα φθάσει αύριο στις 9 το πρωί στο διεθνές αεροδρόμιο Λάρνακας, όπου θα τον προϋπαντήσει ο Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

Η επίσημη υποδοχή του κ. Παυλόπουλου, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και διπλωμάτες, θα γίνει από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στο Προεδρικό Μέγαρο στην Λευκωσία. Οι δύο Πρόεδροι θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση και θα ακολουθήσουν συνομιλίες με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών και διπλωματών.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα παρασημοφορήσει τον Έλληνα Πρόεδρο και θα ακολουθήσουν δηλώσεις προς τον Τύπο.

Ο κ. Παυλόπουλος θα καταθέσει στεφάνια στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και στα «Φυλακισμένα Μνήματα». Αύριο το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο. Το απόγευμα θα ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτορας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου και αργότερα θα προσφωνήσει έκτακτη σύνοδο της Ολομέλειας της Κυπριακής Βουλής.

Το βράδυ ο κ. Αναστασιάδης θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμή του Έλληνα Προέδρου.

Την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Λευκωσίας, θα κάνει σύντομη περιοδεία στην γραμμή κατάπαυσης του πυρός, στις οδούς Λήδρας – Ονασαγόρου. Στην συνέχεια θα δεχθεί τους προέδρους των επιτροπών Συγγενών Αγνοουμένων, Κατεχόμενων Δήμων,Παγκύπριας Ένωσης Προσφύγων, Συμβουλίου Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ και Συντονιστικής Επιτροπή Καρπασίας.

Πριν ολοκληρώσει την επίσκεψή του ο κ. Παυλόπουλος θα μεταβεί στο στρατόπεδο της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ).