Η κυβέρνηση οδηγεί ολοταχώς τη χώρα σε νέο μνημόνιο

«Προτεραιότητα της Ν.Δ. είναι η πραγματική οικονομία και η καθημερινότητα του πολίτη» τόνισε ο Πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς, δίνοντας το αντιπολιτευτικό του στίγμα, κατά την τοποθέτησή του στη διάρκεια της πρώτης επίσημης συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε επίσης τις επικρίσεις του κατά της κυβέρνησης, την οποία κατηγόρησε ότι «οδηγεί ολοταχώς τη χώρα σε νέο μνημόνιο».

Κατά τη συνεδρίαση ασκήθηκε συνολική κριτική στα κυβερνητικά πεπραγμένα, ενώ αναλύθηκαν η πολιτική κατάσταση, με ιδιαίτερη έμφαση στις οικονομικές δυσκολίες που έχει η χώρα και τα προβλήματα ρευστότητας. Όπως ειπώθηκε, το προσεχές διάστημα η Ν.Δ. θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παράγοντες της οικονομίας.

Συζήτηση έγινε για την επέκταση της δανειακής σύμβασης την οποία η Ν.Δ. ζητά να έλθει στη Βουλή, όχι μόνο για συζήτηση, αλλά και προς ψήφιση. Η αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμά ότι η κυβέρνηση αποφεύγει να φέρει τη συμφωνία προκειμένου να αποφύγει προβλήματα στο εσωτερικό της. Η ΝΔ έχει διευκρινίσει ότι θα ψηφίσει την επέκταση της δανειακής συμφωνίας για την οποία υποστηρίζει ότι είναι πανομοιότυπη με την επέκταση που είχε ψηφίσει εκείνη ως κυβέρνηση, τον Δεκέμβριο του 2014.

Επίσης ζητεί να έλθει προς συζήτηση και η λίστα των μεταρρυθμίσεων που θα υποβάλλει η κυβέρνηση προς έγκριση στο Eurogroup. Επί του θέματος αυτού, ο Εκπρόσωπος της Ν.Δ., Κώστας Καραγκούνης επιφυλάχθηκε, λέγοντας ότι «δεν μπορούμε να έχουμε συγκεκριμένη θέση, αν δεν δούμε τα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση».

Το Πολιτικό Συμβούλιο της Ν.Δ. αναμένεται να συνεδριάζει σε τακτική βάση ανά δύο εβδομάδες, εκτός αν υπάρχουν έκτακτα γεγονότα. Έτσι, έχει οριστεί συνεδρίαση για την επόμενη εβδομάδα, λόγω και των εξελίξεων στο Eurogroup. Τη Δευτέρα (30/03) ο κ. Σαμαράς θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στις Σκουριές Χαλκιδικής.