Η φοροδιαφυγή στο επίκεντρο σύσκεψης στο Μαξίμου με τη συμμετοχή του κ. Ζακ ντε Βάτερβιλ

Η καταπολέμηση της διεθνούς φοροδιαφυγής ήταν το βασικό αντικείμενο της σύσκεψης που είχαν σήμερα (26/03) στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο Υπουργός Επικρατείας, υπεύθυνος για την καταπολέμηση της Διαφθοράς, Παναγιώτης Νικολούδης, με τον Ελβετό Υφυπουργό Οικονομικών Ζακ ντε Βατερβίλ.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 14.30 το μεσημέρι της Πέμπτης (26/03) ενώ στην διάρκειά της πέρασαν το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σε σύντομες δηλώσεις του ο Ελβετός Υφυπουργός χαρακτήρισε τη συζήτηση πολύ εποικοδομητική, παρέπεμψε σε συμφωνία της Ελβετίας με την Ε.Ε. η οποία αναμένεται να ενεργοποιηθεί την επόμενη διετία και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων ανταλλαγή στοιχείων. Παράλληλα πρόσθεσε ότι στη σημερινή σύσκεψη παρείχε ορισμένα στοιχεία τεχνογνωσίας, ως προς την καταπολέμηση του επίμαχου ζητήματος, από την εμπειρία της Ελβετίας με άλλες γειτονικές της χώρες και υποστήριξε ότι «Τα εργαλεία υπάρχουν, θα συναντηθούμε ξανά σύντομα».