ΟΑΚΑ - Βρούτσης: «Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το κεντρικό στάδιο - Ίσως ανοίξει το Ποδηλατοδρόμιο μέσα στο 2024»

Δεν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα ανοίξει το κεντρικό στάδιο στο ΟΑΚΑ, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Γιάννης Βρούτσης.

Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, αυτό συμβαίνει διότι αναμένονται τα αποτελέσματα της δεύτερης μελέτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) στα στέγαστρα Καλατράβα. Μάλιστα, δεν απέκλεισε το σενάριο να παραμείνει κλειστό μέχρι το καλοκαίρι. «Ευελπιστούμε ότι μέσα στο 2024 τουλάχιστον θα ανοίξει το Ποδηλατοδρόμιο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης.

Επίσης, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το κλείσιμο του κεντρικού σταδίου και του Ολυμπιακού Ποδηλατοδρομίου, λόγω της έλλειψης συντήρησης των στεγάστρων Καλατράβα, ανακοίνωσε τη διάθεση 57 εκατομμυρίων ευρώ για την αναβάθμιση του ΟΑΚΑ.

Παράλληλα υπογράμμισε πως αυξάνονται οι μεταβιβάσεις του υπουργείου Αθλητισμού κατά 30%, με βάση το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2024 που κατατέθηκε στη Βουλή σήμερα, Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023.

Υπογράμμισε επίσης πως «έγιναν συνεννοήσεις, διευθετήσεις» με τους αθλητικούς συλλόγους, που φιλοξενούνταν στο ΟΑΚΑ, δηλαδή τον Παναθηναϊκό στο ποδόσφαιρο και την ΑΕΚ στο χάντμπολ -μεταξύ άλλων. «Θα είμαι δίπλα τους», ανέφερε και πρόσθεσε πως κατά 95% έχουν επιλυθεί τα σχετικά ζητήματα για τους αθλητικούς συλλόγους.

Βρούτσης: Επιπλέον 13,5 εκατ. ευρώ στον αθλητισμό ετησίως, τα 3,5 για το ΟΑΚΑ

Το γεγονός ότι θα μείνει για τόσο μεγάλο διάστημα εκτός λειτουργίας το κεντρικό στάδιο στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις του Αμαρουσίου, φέρνει ζημιά, γιατί δεν θα μπορέσουν να διεξαχθούν συναυλίες, φεστιβάλ και άλλες προγραμματισμένες εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, με εντολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, θα δοθούν επιπλέον 13,5 εκατ. ευρώ στον ετήσιο προϋπολογισμό για τον αθλητισμό. Από αυτά τα 3,5 εκατομμύρια θα αφορούν το ΟΑΚΑ, ενώ τα άλλα θα διατεθούν σε άλλες εγκαταστάσεις και υποδομές.

«Δεν χάνουμε ούτε ένα δευτερόλεπτο», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Γιάννης Βρούτσης.