Μαρινάκης για το βίντεο Κασσελάκη: «Να επισκέπτεται πιο πολύ το Κοινοβούλιο για να μάθει βασικές αρχές της Δημοκρατίας»

Το σημερινό βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη, στο οποίο χαρακτηρίζει τους κυβερνητικούς βουλευτές «χειροκροτητές», που «παράγουν νόμους σε κλειστά γραφεία», σχολίασε με αιχμηρό τρόπο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. «Νομίζω ότι δεν ξεκινάμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» ανέφερε, μεταξύ αλλων ο κ. Μαρινάκης.

«Είδα πριν από λίγο, έβγαλε ένα βίντεο, στο οποίο νιώθω χρέος και ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, αλλά και ευρύτερα ως ένας άνθρωπος που ασχολείται, παράλληλα με την εργασία του πολλά χρόνια, με τα κοινά σε ένα προφανώς μικρότερο επίπεδο, να πούμε κάποια πράγματα, γιατί χαρακτήρισε «χειροκροτητές» τους βουλευτές, οι οποίοι ψηφίζουν τα νομοσχέδια και είπε, μάλιστα, ότι σε αυτό πρέπει να βάλουμε φωτιά» είπε ο κ. Μαρινάκης και κάλεσε τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να μην περιορίζεται μόνο σε βόλτες και στο εστιατόριο της Βουλής, αλλά να μάθει βασικές αρχές: «Κατ΄ αρχάς, να πούμε ότι για αρχή επισκέπτεται όλο και περισσότερο το Κοινοβούλιο, αν και εξωκοινοβουλευτικός, ο κ. Κασσελάκης να μην περιορίζεται μόνο σε βόλτες στον χώρο, για να μάθει τους χώρους του Κοινοβουλίου ή στο εστιατόριο, αλλά να μάθει λίγο κάποιες βασικές αρχές της κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας. Νομίζω ότι είναι κάτι το οποίο είναι απαραίτητο για τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης».

«Οι νόμοι, οφείλουμε να το πούμε, ψηφίζονται με βάση την αρχή της πλειοψηφίας, η οποία είναι η βασικότερη αρχή της Δημοκρατίας μας. Και ψηφίζονται από τους βουλευτές, τους οποίους χαρακτηρίζει ως «χειροκροτητές» απαξιωτικά, οι οποίοι είναι οι νόμιμα εκλεγμένοι εκπρόσωποι του ελληνικού Έθνους, από μια κορυφαία διαδικασία, που είναι οι βουλευτικές εκλογές, στην οποία πρόσφατα ξανά συμμετείχαν εκατομμύρια συμπολίτες μας και ανέδειξαν τους εκπροσώπους τους. Άρα, είναι κάτι το οποίο έγινε μέσα από την κορυφαία δημοκρατική διαδικασία και κάτι το οποίο δεν συνέβη για τον ίδιο, γιατί δεν είναι εκπρόσωπος του ελληνικού Κοινοβουλίου, για το οποίο μιλάει έτσι απαξιωτικά. Και μάλιστα, υπάρχουν και νομοσχέδια, τα οποία ψηφίζονται και από αυξημένες πλειοψηφίες. Σε κάποια, μάλιστα, είχε ψηφίσει και το κόμμα στο οποίο είναι Πρόεδρος πλέον, αλλά και άλλα κόμματα της Αντιπολίτευσης» συνέχισε ο κ. Μαρινάκης για να προσθέσει: «Εγώ δεν καταλαβαίνω, λοιπόν, τι θέλει να μας πει ο κ. Κασσελάκης με τη σημερινή του ανάρτηση. Αμφισβητεί την κοινοβουλευτική δημοκρατία; Αμφισβητεί την αρχή της πλειοψηφίας; Και τι έχουν να πουν και οι βουλευτές του κόμματός του, οι οποίοι και εκείνοι έχουν ψηφίσει νομοσχέδια, είτε όταν ήταν στην Κυβέρνηση, είτε όταν ήταν στη συνέχεια στην Αντιπολίτευση; Τι έχουν να πουν τα υπόλοιπα κόμματα για όσα είπε, πριν από λίγο, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης; Νομίζω ότι δεν ξεκινάμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εμείς εκφράζουμε μια ευχή, να αποκτήσει επιτέλους η χώρα μας μια σοβαρή και αξιόπιστη Αντιπολίτευση. Δεν το βλέπουμε αυτό μέχρι τώρα. Το αντίθετο βλέπουμε. Ας δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε και τη χθεσινή συνέντευξη του κ. Κασσελάκη, λέγοντας: «Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να πούμε πολλά για τη συνέντευξη αυτή. Νομίζω ότι η εικόνα μιλά από μόνη της. Και νομίζω ότι όσοι την παρακολούθησαν βγάζουν πολύ γρήγορα κάποια συμπεράσματα. Εμείς θα επαναλάβουμε αυτό που είπαμε, ότι θέλουμε να αντιπαρατεθούμε πολιτικά με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κασσελάκη και περιμένουμε, ρητώς διατυπωμένες ή όσο γίνεται με μεγαλύτερη σαφήνεια, συγκεκριμένες θέσεις και πολιτικές προτάσεις. Αυτό, χθες, δεν το είδαμε. Κάτι άλλο είδαμε. Αλλά, εν πάση περιπτώσει».